Όλα αρνητικά τα τεστ που έγιναν στο Δήμο Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 15:52 Όλα αρνητικά τα τεστ που έγιναν στο Δήμο Λοκρών

«Τα μέτρα δείχνουν να απέδωσαν…»

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στη διενέργεια rapid test Covid-19 για τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη και στον Έξαρχο.

Όπως αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα βοηθώντας στην αποτύπωση της εικόνας εξέλιξης της νόσου στην περιοχή.

Ειδικότερα, στην Αταλάντη πραγματοποιήθηκαν 203 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και στον Έξαρχο πραγματοποιήθηκαν 100 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 με το σύνολο των δειγμάτων να είναι αρνητικά.

Ο Δήμαρχος Λοκρώ, Θανάσης Ζεκεντές, ο οποίος συμμετείχε κι ο ίδιος με δείγμα στον Έξαρχο, ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψίας, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας Ελλάδας για τις σημερινές δειγματοληψίες. «Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την επιτυχία των μέτρων προφύλαξης και τον δραστικό περιορισμό των νέων μολύνσεων στο Δήμο Λοκρών», σύμφωνα με τον κ. Ζεκεντέ.

Σημειώνουμε ότι από τις 29 Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί στο δήμο Λοκρών 5.227 τεστ και έχουν εντοπιστεί 196 θετικά (ποσοστό θετικότητας 3,75 %). Τα 1.153 από αυτά έχουν γίνει στην Αταλάντη όπου έχουν εντοπιστεί 14 θετικά.

Στον Έξαρχο ήταν η 1η φορά που έγιναν rapid test.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση