Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχολεία: Πώς, πότε και ποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία - Self tests ανά βδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 09:05 Σχολεία: Πώς, πότε και ποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία - Self tests ανά βδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένει το υπουργείο Παιδείας την απόφαση των λοιμωξιολόγων για τα σχολεία.

Μετά από το πολύμηνο "λουκέτο" στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ανοίξουν στις 5 Απριλίου γυμνάσια και λύκεια, με την προϋπόθεση ότι τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε self tests.

Οι ειδικοί φαίνεται να αντιμετωπίζουν θετικά την εν λόγω πρόταση του υπουργείου, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις δεν αναμένονται σήμερα. Σύμφωνα με πηγές του TheTOC, οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για την εκπαίδευση θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την προσεχή Τετάρτη και θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή.

Παράλληλα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι περιμένει τις προτάσεις των ειδικών και για την περιοδικότητα των τεστ κορωνοϊού, αλλά και για το πού αυτά θα πρέπει να γίνονται.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων ολοκληρώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν γνωστές το απόγευμα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Μετακινήσεις και λιανεμπόριο στο "τραπέζι" των λοιμωξιολόγων

Οι αριθμοί του κορωνοϊού δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων και γι' αυτό, η επιτροπή σκέφτεται μεταξύ άλλων την παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα και στη συνέχεια το άνοιγμα στων σχολείων.

Ας μην ξεχνάμε, ότι βασική προτεραιότητα είναι η αποσυμπίεση των νοσοκομείων και κυρίως αυτών της Αττικής, καθώς το Λεκανοπέδιο σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται συνεχώς.

Παράλληλα, η επιτροπή καλείται να εξετάσει το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ των πολιτών από δήμο σε δήμο, με φόντο και την κόπωση από την καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι η επιθυμία της κυβέρνησης ώστε να συνεχιστεί η εκτόνωση της δυσφορίας των πολιτών από το συνεχιζόμενο lockdown, αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρξει το "πράσινο φως" από τους επιστήμονες.

Τέλος, βασικό ζήτημα παραμένει και η αναθέρμανση της οικονομίας, κυρίως μέσω του λιανεμπορίου.