Σαρακιώτης: «Τα ‘χωσε» στην Κυβέρνηση για εθελοντές και Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 09:36 Σαρακιώτης: «Τα ‘χωσε» στην Κυβέρνηση για εθελοντές και Νοσοκομείο Λαμίας

«Αν υπάρχει Έλληνας που να θεωρεί ότι ο Υπουργός Υγείας έκανε εξαιρετική διαχείριση σηκώνω τα χέρια ψηλά…»

Στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από πλευράς της Κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”.

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στη συμβολή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Εμείς είμαστε έξω από το χορό όπως λέτε, αλλά καταθέσαμε προτάσεις από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Από τις αρχές Απριλίου του 2020 – και στο οικονομικό και στο υγειονομικό σκέλος – ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις. Δυστυχώς, δεν εισακούεται από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση τονίζοντας:

«Αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πολίτης αυτή τη στιγμή, που να θεωρεί ότι ο Υπουργός Υγείας έχει κάνει μια «εξαιρετική διαχείριση» της πανδημίας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Η Ν.Δ. διαχειρίζεται την πανδημία με κάποια ημίμετρα, «έξυπνα μέτρα» μας έλεγαν, τα οποία αποδείχθηκαν πλήρως «ανόητα» καθώς βλέπουμε ότι τα ρεκόρ είναι αρνητικά καθημερινά. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση παίρνει «Άριστα» στην επικοινωνία. Χάνει βεβαίως την ουσία. Επικαλείται διαρκώς την «ατομική ευθύνη». Πριν έφταιγαν οι νέοι, τώρα φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι φαρμακοποιοί… Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την Κυβέρνηση».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Στερεά Ελλάδα, επισημαίνοντας κινήσεις που μόνο σωστή διαχείριση δε μαρτυρούν, σύμφωνα με το βουλευτή Φθιώτιδας:

«Στην αρχή των εμβολιασμών πήγαν 5 γιατροί εθελοντικά, χωρίς αμοιβή να βοηθήσουν το Ε.Σ.Υ., να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο δημόσιο νοσοκομείο στους εμβολιασμούς. Ξέρετε ποιά ήταν η απάντηση του Υπουργείου; Μετά από 4 ημέρες τους «έστειλαν σπίτια τους» γιατί δημιουργήθηκε θέμα από το Υπουργείο και τώρα μιλάμε για επιτάξεις… Το «Ίδρυμα Νιάρχος» έκανε δωρεά 7 κλίνες Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όχι το Υπουργείο Υγείας. Αυτές οι κλίνες δε λειτουργούν γιατί… δεν υπάρχει προσωπικό! Άρα, ας μη μας λένε για επιτάξεις γιατρών, όταν οι γιατροί δεν μπορούν ούτε εθελοντικά να προσφέρουν στο Ε.Σ.Υ. και ας μη μας λένε για «αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ.» γιατί αυτές δε λειτουργούν, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τις δωρεές των ιδιωτών».

Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις Σαρακιώτη:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση