Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έπιασαν τρία άτομα που ανατίναζαν ΑΤΜ στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 20:26 Έπιασαν τρία άτομα που ανατίναζαν ΑΤΜ στην Εύβοια

Ψάχνουν στο Αστυνομικό Μέγαρο τις διαρροές ακόμη και φωτογραφιών από τα κατασχεθέντα…

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας με την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας και τη σύλληψη τριών μελών της και την ταυτοποίηση ενός ακόμη, που ανατίναζαν ΑΤΜ σε περιοχές της Εύβοιας.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (28/3), με τη σύλληψη των δραστών, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, λίγο πριν ανατινάξουν ΑΤΜ που βρισκόταν σε κατάστημα super market στο Βασιλικό.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν στην ανωτέρω περιοχή, όπου βρέθηκαν όλα τα σύνεργα, ενώ οι μπουκάλες με το αέριο που χρησιμοποιούνταν στις εκρήξεις τα είχαν κρύψει σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Ακόμη πιο πλούσια ήταν τα ευρήματα στα σπίτια δύο εκ των δραστών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα που φέρεται να είχαν μεμονωμένη συνδρομή στην εγκληματική ομάδα.

Στην πορεία εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ, στη μία εκ των οποίων είχαν φύγει με λεία άνω των 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα ενέχονται σε:

• Ανατίναξη Α.Τ.Μ. που ήταν εγκατεστημένο σε πρόσοψη καταστήματος super market, στην περιοχή της Χαλκίδας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17-06-2019, χωρίς να καταφέρουν τελικά να αποσπάσουν χρήματα. Οι δράστες ακολούθως εμβόλισαν την είσοδο του καταστήματος, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή, ενώ ακολούθως προέβησαν στον εμπρησμό του προαναφερόμενου οχήματος.

• Ανατίναξη Α.Τ.Μ. τραπέζης, εντός του λιμένα των Νέων Στύρων Ευβοίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14-12-2020, που είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του. Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν περισσότερα από (100.000) ευρώ, ενώ διέφυγαν από το σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή της Χαλκίδας και στο οποίο προκάλεσαν ομοίως τον εμπρησμό του. Στο σημείο της ανατίναξης είχε βρεθεί το λάστιχο που είχαν διοχετεύσει το αέριο στο Α.Τ.Μ.. Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναλάβει αρχικά το Λιμεναρχείο Καρύστου.

• Επιπλέον, το απόγευμα της 14-01-2021, οι δράστες χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, προσπάθησαν να διαρρήξουν Α.Τ.Μ. τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πρόσοψη μη λειτουργούντος καταστήματος, σε περιοχή της Χαλκίδας, χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και τράπηκαν σε φυγή.

• Τέλος, όπως προέκυψε, η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και ο εντοπισμός των συλληφθέντων την Κυριακή (28-03-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βασιλικό Χαλκίδας, απέτρεψε την ανατίναξη και διάρρηξη του Α.Τ.Μ., που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη καταστήματος super market της περιοχής. Μάλιστα στη θέα των προστρέξαντων αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς το όχημά τους προσέκρουσε σε σταθερό σημείο, γεγονός που τους ανάγκασε να το ακινητοποιήσουν και να αποκρύψουν την μπουκάλα με το εύφλεκτο αέριο που θα χρησιμοποιούσαν, καθώς και τις κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

Διαρροές

Όπως συμβαίνει σε σημαντικές υποθέσεις η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ήθελε να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στα ΜΜΕ με φωτογραφίες και βίντεο πλην όμως δεν απέφυγε και πάλι τις διαρροές. Μόνο που αυτή τη φορά εκτός από την ουσία της υπόθεσης - που οφείλουν και καλά κάνουν να αναζητούν από την πρώτη στιγμή οι δημοσιογράφοι χωρίς να περιμένουν πότε θα δώσουν το «πράσινο φως» οι επικεφαλής - διέρρευσαν ακόμη και φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα, μέσα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας με το πανό του Τμήματος Ασφαλείας Εύβοιας και από κάτω την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας!

Μάλιστα ήταν τέτοιο το μέγεθος της διαρροής που δύο διαφορετικά μέσα είχαν ως αποκλειστικό το θέμα έχοντας εξασφαλίσει και από μία φωτογραφία από το εσωτερικό της Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με… νέες διαρροές από το Αστυνομικό Μέγαρο, αυτό δεν άρεσε καθόλου σε ανώτερα στελέχη που αναζητούν ευθύνες…

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, κατά περίπτωση, για διάπραξη ληστειών, κλοπών και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Μάλιστα οι δύο εξ αυτών, είχαν προφυλακιστεί τα έτη 2017 και 2019 αντίστοιχα και είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ενώ στον τρίτο είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.  Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.