Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρακιώτης: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης βάζει σε δεύτερη μοίρα απασχόληση και νεανική επιχειρηματικότητα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 11:26 Σαρακιώτης: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης βάζει σε δεύτερη μοίρα απασχόληση και νεανική επιχειρηματικότητα»

Ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας που προσυπογράφουν ακόμη 27 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

Ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, με θέμα τις κυβερνητικές καθυστερήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το «Πιλοτικό Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών».

Εντός της ερώτησης, την οποία προσυπογράφουν ακόμη 27 Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας περιγράφει το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί χιλιάδες νέοι συμπολίτες μας λόγω της αύξησης της ανεργίας εν μέσω πανδημίας και της ανάγκης πρόσβασής τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως αυτό του Ο.Α.Ε.Δ., χρηματοδοτούμενο από το Ε.Σ.Π.Α.. Ο κ. Σαρακιώτης και οι άλλοι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρονται χαρακτηριστικά στο γεγονός ότι, οι δικαιούχοι έπρεπε «κατά την έναρξη της δράσης της καθοδήγησης (coaching – Στάδιο 6) να μην έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους», αλλά οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί στην πρόοδο της διαδικασίας είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί αρχικά επιτυχόντες να μην μπορούν να εκπληρώσουν την ηλικιακή προϋπόθεση, ενώ άλλοι να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, όσο κωλυσιεργεί το αρμόδιο Υπουργείο.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης: «Νέοι άνεργοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά τις πρώτες φάσεις, τίθενται εν τέλει εκτός του προγράμματος και κατ’ επέκταση της χρηματοδότησης των επιχειρηματικών προτάσεών τους, λόγω της εμφανούς αδυναμίας του αρμοδίου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να προβεί στις αναγκαίες ρυθμιστικές διαδικασίες». Κατόπιν αυτού, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και οι προσυπογράφοντες την ερώτηση Βουλευτές ρωτούν ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης στην εκτέλεση του εν λόγω χρηματοδοτικού προγράμματος και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, ώστε οι αρχικώς εγκεκριμένοι ωφελούμενοι να μην τεθούν εκτός προϋποθέσεων τελικής αίτησης χρηματοδότησης λόγω παρέλευσης του ηλικιακού ορίου των 30 ετών;