Το ΔΣ Αμφίκλειας – Ελάτειας αποχαιρετά τον Γιώργο Ξηρομερίτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 09:45 Το ΔΣ Αμφίκλειας – Ελάτειας αποχαιρετά τον Γιώργο Ξηρομερίτη

Την Τετάρτη η κηδεία στην αγαπημένη του Αμφίκλεια…

Βαρύ πένθος στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας για την απώλεια του 49χρονου Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Γιώργου Ξηρομερίτη.

Η δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή με ανάρτησή της αποχαιρέτισε με οδύνη τον στενό της συνεργάτη, αλλά και ένα σημαντικό άνθρωπο, ενεργό πολίτη του τόπου του (Διαβάστε ΕΔΩ). Άμεσα πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποτίνουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα και ν’ αποδώσουν την πρέπουσα τιμή σε αυτόν.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Αμφίκλεια στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου την Τετάρτη 31/3/2021 και ώρα 11:30.

Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω δέουσες ενέργειες:

• Μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα Δημοτικά κτίρια την Τετάρτη 31/3/2021 σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου.

• Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Αμφίκλειας την Τετάρτη 31/3/2021 και των άλλων Δημοτικών καταστημάτων κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.

• Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

• Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντα.

• Εκφώνηση του επικήδειου από τη Δήμαρχο.

• Εις μνήμη του να διατεθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.

• Έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου .

Δημοσίευση του ψηφίσματος στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον ημερήσιο τύπο.

Το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το άγγελμα του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Αμφίκλειας , Γεωργίου Δ. Ξηρομερίτη εκτιμώντας την προσφορά του στον τόπο μας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού:

Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος στην σύζυγό του , στα παιδιά του, στη μητέρα του και στον αδελφό του .

Η σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα Δημοτικά κτίρια σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του.

Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Αμφίκλειας την Τετάρτη 31/3/2021 και των άλλων Δημοτικών καταστημάτων κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.

Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντα.

Εκφώνηση του επικήδειου από τη Δήμαρχο. Εις μνήμη του να διατεθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.

O Γεώργιος Δ. Ξηρομερίτης γεννήθηκε το 1972 στην Αμφίκλεια και παντρεύτηκε τη Σοφία Ξυδάκη με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Ζούσε μόνιμα στην Αμφίκλεια, όπου και διατηρούσε το Φαρμακείο του συστεγασμένο με το Φαρμακείο της συζύγου του. Εκλέχθηκε στις 26 Μαΐου 2019 με τον Συνδυασμό «ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ… ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ!» λαμβάνοντας 881 ψήφους. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού και ασκούσε τις κατά τόπους αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 έως την 31η Οκτωβρίου 2020. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ως αντιπρόεδρος με θητεία από 8 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2020.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου Λουκά Σκλαβούνου και του Συμβουλίου της Κοινότητας Αμφίκλειας

Η σημερινή μέρα ξημέρωσε με απέραντη θλίψη να διαπερνά όλους μας στην Αμφίκλεια και την ευρύτερη περιοχή, στο άκουσμα της κακής είδησης για τον Γιώργο Ξηρομερίτη.

Υπόδειγμα συζύγου και πατέρα. Άριστος επιστήμονας και επιχειρηματίας. Πρωτοπόρος στη προσφορά και την αγάπη στον συνάνθρωπο. Συμπαραστάτης στον άρρωστο και τον φτωχό. Καταλυτική παρουσία στην κοινωνική ζωή του τόπου. Επικεφαλής στην προσπάθεια για την αναγέννηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Απώλεια τεράστια κυρίως για την οικογένειά του, αλλά και για όλους εμάς, τους φίλους, τους συνεργάτες, τους συμπατριώτες.

Εύχομαι ολόψυχα στη Σοφία, τα παιδιά, τη μητέρα και τον αδερφό του, κουράγιο και δύναμη. Η αγάπη του να τους συντροφεύει και να τους οδηγεί.

Όσο για εμάς, επειδή πραγματικά χάνεται αυτός που ξεχνιέται, υποσχόμαστε να ακολουθήσουμε το δικό του δρόμο, της αξιοπρέπειας, της τιμιότητας, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς.

Φίλε Γιώργο από σήμερα το Δαδί είναι πραγματικά πολύ φτωχότερο.

Καλό παράδεισο!!!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση