Η επιστολή των βουλευτών Φθιώτιδας στον υφυπουργό Αθλητισμού για το Ράλλυ Ακρόπολις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 23:50 Η επιστολή των βουλευτών Φθιώτιδας στον υφυπουργό Αθλητισμού για το Ράλλυ Ακρόπολις

Θέμα: «Αίτημα διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα».

Αγαπητέ κ. Υφυπουργέ,

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τη στήριξη του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, μετά από 8 χρόνια απουσίας, αποτελεί αναμφίβολα σημαντική επιτυχία για τη χώρα και μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια που μπορούμε, και πάλι, να φιλοξενήσουμε τέτοιες διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις. Για το λόγο αυτό, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια. Αυτός ο επικός αγώνας Ράλλυ, που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές, επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσιο μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της.

Θεωρούμε ότι η σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση, που καθιερώθηκε ως το «Ράλλυ των Θεών», πρέπει να διεξαχθεί στη Στερεά Ελλάδα, για μία σειρά από λόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. Το Ράλλυ Ακρόπολις, ιστορικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Κεντρική Ελλάδα, και ειδικότερα με τις τέσσερις από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας. Έχει ταυτιστεί με τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, στα οποία βρίσκονται οι παγκοσμίου φήμης «σκληρές» ειδικές διαδρομές, οι οποίες του έδωσαν τον μοναδικό του χαρακτήρα (ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, ΡΕΓΚΙΝ!, SSS ΛΙΛΑΙΑ, ΤΑΡΖΑΝ, ΚΑΡΟΥΤΕΣ, ΒΩΞΙΤΕΣ, ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ, ΓΙΑΥΛΙΑΝΗ κ.α.). Ειδικές διαδρομές, στις οποίες έδωσαν σκληρές μάχες τα «μεγάλα ονόματα» του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού Jean-Luc Thérier, Walter Röhrl, Ari Vatanen, Michèle Mouton, Carlos Sainz, Colin McRae. H hapubépeta 175 Στερεάς Ελλάδας αποτελεί «περιοχή αναφοράς» για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, για ολόκληρη τη χώρα, αλλά και πέραν αυτής.

2. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί κόμβο και έχει στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση στο κέντρο της χώρας, πλησίον της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης). Διαθέτει ικανό αριθμό καταλυμάτων και υποδομών, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φιλοξενίας των επισκεπτών, σε όλη την γεωγραφική έκτασή της και είναι στενά συνδεδεμένα με το πλούσιο φυσικό, πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα που διαθέτει.

3. Η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, η Λαμία, διαθέτει το παγκοσμίου φήμης Κέντρο Διοργάνωσης Αγώνα και SERVICE PARK (βραβευμένα από την FIA και για το Ράλλυ Ακρόπολις 2005), την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σημείο αναφοράς για την ίδια τη διοργάνωση, όπου με μικρές παρεμβάσεις καλύπτει τις απαιτήσεις των κανονισμών για τη διεξαγωγή ενός αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος.

4. Το σύνολο των φορέων και των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Στερεά Ελλάδα, έχουν αποδείξει έμπρακτα κατά το παρελθόν την αρωγή και συμπαράστασή τους

για την επιτυχή διοργάνωση όλων των αγώνων του Ράλλυ Ακρόπολις, που διεξήχθησαν στις περιοχές τους, και σήμερα δηλώνουν και πάλι έτοιμοι και άρτια προετοιμασμένοι, μέσα από την πρόταση που σας κατέθεσαν, να το πράξουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Κύριε Υφυπουργέ,

Για τη Φθιώτιδα, τη Λαμία και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνολικά, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι υψηλής προτεραιότητας αθλητική δραστηριότητα. Η περιοχή θέλει και μπορεί να αποτελεί «το σπίτι» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως πράττει και έχει πράξει κατά το παρελθόν, συνεχίζοντας τη μεγάλη ιστορία που έχει γράψει στο Ράλλυ Ακρόπολις. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το σύνολο των κοινωνικών, οικονομικών και αυτοδιοικητικών δυνάιτεν της περιοχής στηρίζει το αίτημα που σας διατυπώνουμε.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Οι βουλευτές Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας,

Χρήστος Σταϊκούρας

Γιάννης Οικονόμου

Γεώργιος Κοτρωνιάς

Θεμιστοκλής Χειμάρας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com