Το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΤΕ στις Θερμοπύλες παγκόσμια «πύλη» συνδεσιμότητας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 09:34 Το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΤΕ στις Θερμοπύλες παγκόσμια «πύλη» συνδεσιμότητας

10ετές συμβόλαιο για ολοκληρωμένες δορυφορικές υπηρεσίες από τον ΟΤΕ: Διασύνδεση μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, 24ωρη υποστήριξη & διαχείριση δορυφορικών υποδομών…

Το Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στις Θερμοπύλες επέλεξε, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, η εταιρεία SES, ως σταθμό-πύλη (Gateway) για το πρόγραμμα O3b mPOWER.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο την παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας σε υπο-εξυπηρετούμενες και υπο-συνδεδεμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ο Όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο 10ετούς συμβολαίου, θα παρέχει στην SES ολοκληρωμένες υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, 24ωρη υποστήριξη και διαχείριση δορυφορικών υποδομών.

Για τις ανάγκες του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή στις Θερμοπύλες σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου. Σε αυτή την υποδομή, η SES θα τοποθετήσει ειδικού σκοπού δορυφορικές κεραίες και δορυφορικό εξοπλισμό, δημιουργώντας επίγειο δίκτυο-πύλη που επικοινωνεί με την συστοιχία των O3b mPOWER δορυφόρων που λειτουργεί σε Τροχιά Μέσης Γης (Middle Earth Orbit). Τα δεδομένα θα μεταδίδονται μέσω της εγκατάστασης (gateway) από και προς το δορυφόρο, με αποτέλεσμα να φτάνουν πολύ γρήγορα στα τερματικά τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη.

«Καθώς οι δορυφόροι O3b mPower κατασκευάζονται για να τεθούν σε τροχιά εντός του έτους, η ομάδα της SES εργάζεται εντατικά για να ετοιμάσει την αυτοματοποιημένη, επίγεια υποδομή, που θα μας επιτρέψει να λανσάρουμε τις υπηρεσίες μας μέσα στο 2021. Έχοντας συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Όμιλο ΟΤΕ, έχουμε εμπιστοσύνη στην τεχνογνωσία του. Ανυπομονούμε να παρέχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο υπηρεσίες Internet υψηλών ταχυτήτων και χαμηλής καθυστέρησης», είπε ο Stewart Sanders, Executive Vice President Τεχνολογίας της SES και επικεφαλής του Προγράμματος O3b mPOWER.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, Δημήτρης Νόνας, δήλωσε σχετικά: «Στην COSMOTE αξιοποιούμε την τεχνολογία για να παρέχουμε στους πελάτες μας εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Διαθέτοντας κορυφαία τεχνογνωσία και υπερσύγχρονες δορυφορικές εγκαταστάσεις στις Θερμοπύλες και τη Νεμέα, ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί συνεργάτη επιλογής για τους μεγάλους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών ανά τον κόσμο. Είναι χαρά μας, που μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, η SES, μας εμπιστεύτηκε για ένα τόσο απαιτητικό έργο. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Περισσότερες πληροφορίες για τη SES

Όραμα της SES είναι να προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες σε κάθε σημείο της Γης, διανέμοντας περιεχόμενο βίντεο υψηλής ποιότητας και παρέχοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε όλο τον κόσμο. Ως ηγέτης στις παγκόσμιες λύσεις συνδεσιμότητας περιεχομένου, η SES εκμεταλλεύεται τον μοναδικό αστερισμό δορυφόρων πολλαπλών τροχιών στον κόσμο, με συνδυασμό παγκόσμιας κάλυψης και υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικά αποδεδειγμένου συστήματος χαμηλής καθυστέρησης Medium Earth Orbit (O3b). Είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας λύσεις συνδεσιμότητας οπουδήποτε στην ξηρά, στη θάλασσα ή στον αέρα και είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης των κορυφαίων εταιρειών τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, φορέων εκμετάλλευσης κινητών δικτύων, κυβερνήσεων, φορέων παροχής συνδεσιμότητας και cloud, ραδιοτηλεοπτικών φορέων, φορέων εκμετάλλευσης πλατφορμών βίντεο και κατόχων περιεχομένου. Η εταιρεία είναι εισηγημένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού και του Λουξεμβούργου (Ticker: SESG). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της SES.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ παρέχει δορυφορικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Δορυφορικών Επικοινωνιών «ΝΕΜΕΑ» και «ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ», τα οποία διασυνδέονται με διεθνή σημεία παρουσίας (PoP), μέσω προστατευόμενων διαδρομών οπτικών ινών της OTEGLOBE και συμπεριλαμβάνονται στα σημαντικότερα δορυφορικά κέντρα (satellite teleport) στην Ευρώπη. Η παροχή των υπηρεσιών είναι αδιάληπτη, μέσω υποδομών τεχνολογίας αιχμής και υπό 24ωρη επίβλεψη από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση