Λαμία: Προσοχή! Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στους νέους - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 08:32 Λαμία: Προσοχή! Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στους νέους - ΒΙΝΤΕΟ

Η έκκληση του Δημάρχου Λαμιέων για ιδιαίτερη προσοχή σε νέες ηλικίες…

Καθημερινές είναι οι δειγματοληψίες στη Λαμία με πρωτοβουλία του Δήμου και του υπεύθυνου Ιατρού της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας για τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα, Παύλου Μαμακή.

Για μία ακόμη φορά οι ακούραστες Ομάδες Υγείας έλαβαν δεκάδες δείγματα από πολίτες που επίσης για πολλοστή φορά έδειξαν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για να κάνουν το γρήγορο τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί την νόσο covid-19.

Η δειγματοληψία την Τετάρτη (31/3) έγινε στην πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα οι νοσηλευτές έλαβαν 242 δείγματα και βρέθηκαν έξι (6) θετικά (ποσοστό θετικότητας 2,48%).

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο 24ωρο στο ίδιο σημείο σε 211 δείγματα είχαν βρεθεί 4 θετικά, ενώ συνολικά μέσα στο Μάρτιο (από 22 μέχρι 31 Μαρτίου) στο ίδιο σημείο έχουν γίνει 934 τεστ και έχουν βρεθεί 30 θετικά.

Παρών στη δειγματοληψία και ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος που έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή τις δράσεις αυτές, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και των συνεχών ελέγχων για την παρακολούθηση του επιδημιολογικού φορτίου του Δήμου (στη φωτογραφία με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Στασινό).

Ο κ Καραΐσκος επισήμανε μάλιστα την έξαρση που παρουσιάζεται με κρούσματα σε μικρές ηλικίες (θυμηθείτε τα κρούσματα του προηγούμενου 24ωρου που είχαν διάμεση ηλικία τα 33,5 έτη!), ζητώντας μεγαλύτερη προσοχή.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport αυτή τη φορά τα θετικά τεστ αντιστοιχούσαν σε μεγαλύτερες ηλικίες με τα τρία από αυτά στην ίδια οικογένεια, ένα σε επαγγελματία που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένα σε γυναίκα από Κοινότητα του δήμου Λαμιέων και ένα ακόμη σε αλλοδαπή που είναι κάτοικος γειτονικού δήμου και ήρθε πρόσφατα από την πατρίδα της.

Την Πέμπτη 1 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας θα βρεθούν στην οδό Φιλίας για το γνωστό drive through testing.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της υπόλοιπης εβδομάδας:

Πέμπτη 1η Απριλίου

-Οδός Φιλίας (drive through testing)

  10.00-14.00

Παρασκευή 2 Απριλίου

-Γαλανέικα Λαϊκή Αγορά

08.30-12.00

-Πλ.Ελευθερίας

11.30-14.00

Σάββατο 3 Απριλίου

-Οδός Φιλίας (drive through testing)

  10.00-14.00

Επίσης την Παρασκευή θα ελεγχθεί το προσωπικό του Δήμου Λαμιέων:

Παρασκευή 2 Απριλίου

-Αμαξοστάσιο

12.30-14.30

Προσαρμοσμένη αναζήτηση