Εκπαιδευτική Δράση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 19:00 Εκπαιδευτική Δράση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας

Για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Από 1η Απριλίου έως 10 Νοεμβρίου…

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας προσκαλεί μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην ψηφιακή εκπαιδευτική δράση «Μνήμες της Ελληνικής Επανάστασης στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία» προς τιμή του επετειακού διακοσιοστού έτους από την έναρξη του Αγώνα του 1821, που οδήγησε στη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους.

Στη δράση καλούνται να συμμετέχουν με δικές τους εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες είτε από γεγονότα της Επανάστασης που διαδραματίστηκαν σε ιστορικούς τόπους της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας είτε από την καθημερινή ζωή εκείνης της εποχής (απεικόνιση μάχης, πορτραίτο, τοπίο, κτίσμα, σκηνές καθημερινότητας π.χ. οικογενειακή ζωή, αγορά, αγροτικές εργασίες κ.ά.).

Επίσης, όσοι/-ες επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν με δικό τους σύντομο κείμενο 300-400 λέξεων (ποίημα, πεζό, κ.ά.) ή να αποστείλουν δημοτικά τραγούδια του τόπου τους σχετικά με τον Αγώνα του ‘21.

Το απόθεμα, εικαστικό και άλλο, που θα συγκεντρωθεί, θα παρουσιαστεί ως ψηφιακή έκθεση και μέρος του θα χρησιμοποιηθεί σε αναμνηστικό ημερολόγιο της επετείου.

Η εκπαιδευτική δράση θα διαρκέσει από 1 Απριλίου έως 10 Νοεμβρίου 2021.

Στην ιστοσελίδα (http://www.efafeu.gr/) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) της ΕΦΑ Φθιώτιδος και Ευρυτανίας θα αναρτώνται τακτικά ψηφιοποιημένα σκίτσα με απεικονίσεις τόπων, μνημείων, κτισμάτων της οθωμανικής περιόδου, πορτραίτα αγωνιστών και προσωπικοτήτων της εποχής κλπ., τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εικαστικές επεμβάσεις είτε με χρήση ψηφιακών εργαλείων ζωγραφικής είτε με κλασικές ζωγραφικές μεθόδους και να αποσταλούν αντί -της επιθυμητής- πρωτότυπης δημιουργίας.

Κατά διαστήματα η δράση θα εμπλουτίζεται με ψηφιακά δελτάρια, στα οποία θα αποτυπώνεται μία σύντομη περιήγηση σε κοσμικά, εκκλησιαστικά μνημεία και ιστορικούς τόπους στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, που συνδέονται με μνήμες, γεγονότα, αγωνιστές και προσωπικότητες της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες μπορούν να στέλνουν ενυπόγραφες τις δημιουργίες τους, με την ένδειξη «Συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση-1821», σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε έντυπη μορφή στα γραφεία της ΕΦΑ Φθιώτιδος και Ευρυτανίας στη διεύθυνση: Κ. Καραμανλή και Ζαφείρη, Τ.Κ. 351 33 Λαμία, τηλέφωνο: 22310-47628-9, FAX: 22310- 47633, πληροφορίες: Αρ. Παπασταθοπούλου (εσωτ. τηλ.: 228), Αλ. Υφαντή (εσωτ. τηλ.: 226).

Σχέδια σε έντυπη μορφή θα διατίθενται στη γραμματεία της ΕΦΑ Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.

Στο δελτίο συμμετοχής να αναγράφονται ονοματεπώνυμο, τόπος κατοικίας, σχολείο και τάξη, τηλέφωνο ή ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση