Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφει στην κανονικότητα το Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας στην Τιθορέα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 20:27 Επιστρέφει στην κανονικότητα το Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας στην Τιθορέα

Αρνητικά ήταν τα μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού Τιθορέας.

Μετά τα 19 κρούσματα κορωνοϊού στο Μοναστήρι και στο Μετόχι του στο Μόδι οι δύο αδελφότητες είχαν μπει σε καραντίνα προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά εκτός.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαρτίου η Μονή ενημερώθηκε για το τέλος της περιπέτειάς τους - που στοίχισε και τη ζωή ενός μοναχού - ωστόσο παραμένει κλειστή για τους επισκέπτες λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για όλο το νομό που βρίσκεται στη ζώνη πολύ υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Μονής:

«Μετά από τον πολυήμερο περιορισμό από τον κορωνοϊό για την αδελφότητα μας , σήμερα μας ενημέρωσαν από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΔΥ στην Αθήνα, πως μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητάς μας.

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου επισκέφθηκε κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα ,  οι κυρίες Αλεξία Μαραγκουδάκη και Δήμητρα Μιχάλη, την Ιερά Μονή μας για να υποβληθούμε σε μοριακό έλεγχο όλα τα μέλη της αδελφότητας καθώς επίσης και οι μοναχές μας, στο Μετόχι της Μονής μας , της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Μοδίου.

Σήμερα το μεσημέρι μας ενημέρωσε η κ. Λούσκου , ιατρός του ΕΟΔΥ στην Αθήνα , πως μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και οι δυο αδελφότητες.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας βοήθησαν και μας συμπαραστάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στη δοκιμασία που περάσαμε.

Το μοναστήρι μας θα παραμείνει κλειστό για το επόμενο διάστημα, εφόσον η περιοχή της Φθιώτιδας παραμένει σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, μέχρι να αρθούν από την Πολιτική Προστασία.

Η Παναγίας μας η Οδηγήτρια να χαρίζει υγεία σε όλον τον κόσμο και να βοηθήσει τους ασθενούντας αδελφούς μας.»