ΕΚΠΕΦ: Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στο Γυμνό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 14:16 ΕΚΠΕΦ: Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στο Γυμνό

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Φθιώτιδας για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα και τον τραυματισμό ενός ακόμη.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Φθιώτιδας εκφράζουν την απέραντη θλίψη τους για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, τρεις εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Για μία ακόμη φορά εργολαβικοί υπάλληλοι χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, τη στιγμή που σύσσωμο το εργατικό κίνημα κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει μεγάλη ανησυχία για τις εργολαβικές αναθέσεις χωρίς ρήτρες αυστηρής τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας και κανόνων υγείας & ασφάλειας, όπως επίσης για την ανυπαρξία της κατάλληλης εξειδίκευσης που απαιτούν εργασίες τέτοιου είδους.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι και οι ποινές  για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να κλείσει επιτέλους η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων μας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση