Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: 423 τεστ για τον κορωνοϊό σε 4 σημεία - Τα αποτελέσματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 08:46 Λαμία: 423 τεστ για τον κορωνοϊό σε 4 σημεία - Τα αποτελέσματα (φωτογραφία αρχείου)

Και το Σάββατο drive through testing στην οδό Φιλίας…

Πολύ λιγότερα κρούσματα, αποκάλυψαν αυτή τη φορά δειγματοληψίες των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ και του Δήμου Λαμιέων, που έγιναν την Παρασκευή 2 Απριλίου σε διάφορα σημεία της πόλης της Λαμίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 423 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του ιού που προκαλεί την covid-19 και βρέθηκαν μόνο δύο θετικά.

Ειδικότερα:

Γαλανέικα Λαϊκή αγορά: ΄Έγιναν 147 δειγματοληψίες και βρέθηκε ένα (1) θετικό, επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος (ποσοστό θετικότητας 0,68%).

Πλατεία Ελευθερίας: Έγιναν 168 δειγματοληψίες και βρέθηκε ένα (1) θετικό, που αντιστοιχεί σε πολίτη που παρουσίασε συμπτώματα και θέλησε να εξετασθεί (ποσοστό θετικότητας 0,60%)..

Αμαξοστάσιο Δήμου Λαμιέων: 94 δειγματοληψίες - κανένα θετικό

Δημοτικό Κατάστημα Λαμίας: Έγιναν 14 δειγματοληψίες σε αθλητές - κανένα θετικό

Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο από τις προηγούμενες δειγματοληψίες έχει φανεί ότι υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο που επιτρέπονται περισσότερες μετακινήσεις.

Πάντως το Σάββατο 3 Απριλίου ο Δήμος Λαμιέων με τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ έχουν το καθιερωμένο ραντεβού με γρήγορα τεστ στην οδό Φιλίας μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing). Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα έχουν γίνει 776 τεστ στην οδό Φιλίας και έχουν βρεθεί 15 θετικά. Η προηγούμενη εβδομάδα σε 1104 τεστ στο ίδιο σημείο είχε δώσει 10.

«Οπωσδήποτε το θετικό είναι ότι οι υπηρεσίες μας παραμένουν χωρίς κρούσμα, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν και ανιχνεύονται συνεχώς και χρειάζεται προσοχή» σχολίασε τα τελευταία αποτελέσματα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός. Όπως τονίζει ο κ. Στασινός ο Δήμος Λαμιέων δίνει μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και τα τεστ που διενεργούνται για αυτό θα συνεχιστούν με καθημερινές δειγματοληψίες και την ερχόμενη εβδομάδα.