Μνημόνιο συνεργασίας για την επαναλειτουργία του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 19:04 Μνημόνιο συνεργασίας για την επαναλειτουργία του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου στο Νοσοκομείο Λαμίας

Εργασίες αποκατάστασης με δαπάνες της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ώστε να τεθεί και πάλι σε δημόσια λατρεία…

Μνημόνιο συνεργασίας για να επαναλειτουργήσει το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου εντός του Νοσοκομείου Λαμίας, υπέγραψαν σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών και ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Καταστήματος Ανδρέας Κολοκυθάς.

Οι Σεβασμιώτατος από την επόμενη κιόλας μέρα της ενθρόνισής του είχε επισκεφτεί το Νοσοκομείο Λαμίας και είχε αναφερθεί στο θέμα του ναού, τον οποίο είχε ζητήσει επίσημα από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα κατά τα εγκαίνια της Νέα Μονάδας Τεχνητού Νεφρού τον Ιανουάριο του 2020. Η Ιερά Μητρόπολη ζητούσε να αναλάβει την αποκατάσταση με την εκτέλεση εργασιών σκυροδέματος και χαλύβδινων  οπλισμών εις τον φέροντα οργανισμό, αλλά και τη συχνή λειτουργία του με ιερείς για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών ασθενών, συνοδών και προσωπικού του Νοσοκομείου.

Για τη συνεργασία που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία με ασφάλεια του ναού που είναι κλειστός από το 2015, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας είπε τα εξής:

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά:

Ο Σεβασμιώτατος πριν την αναχώρησή του από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, διένειμε ως ευλογία το ημερολόγιο τσέπης του έτους 2021 της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ήρωες και στις ηρωίδες του 1821 και στους ήρωες και στις ηρωίδες του 2021, στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Πατρίδος μας, που δίνουν καθημερινή μάχη με την πανδημία του covid-19.

Ο κ. Συμεών το πρώτο ημερολόγιο επέδωσε στον κ. Διοικητή, τον κ. Υποδιοικητή, σε όλο το προσωπικό της Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας και για υγειονομικούς λόγους, παρακάλεσε τον κ Διοικητή να διανεμηθεί σε όλους τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μεταφέροντας τους την πατρική αγάπη, ευχή και ευλογία.

Ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση ευλόγησε ειδικά τους ασθενείς covid, οι οποίοι βρίσκονται στο Πέτρινο Κτίριο του Νοσοκομείου.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση