Περιοδεία σε Μακρακώμη - Σπερχειάδα για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 23:23 Περιοδεία σε Μακρακώμη - Σπερχειάδα για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη

Συνάντηση στο Δημαρχείο στην Σπερχειάδα με το Δήμαρχο Μακρακώμης, Γιώργο Χαντζή, πραγματοποίησε την Πέμπτη 1/4 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εθίγησαν τα εξής:

  • Οι επιμέρους προϋποθέσεις σχετικά με την υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τις οποίες και εκφράστηκαν, από κοινού, έντονοι προβληματισμοί που συνδέονται με τη θέσπιση πλαφόν και τον καθορισμό αυστηρών προϋποθέσεων για την ένταξη των προτάσεων των ΟΤΑ.
  • Η συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ. σε Σπερχειάδα και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού, για την οποία έχουν πραγματοποιηθεί κατά το προηγούμενο διάστημα πολυάριθμες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.
  • Τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή, με επικέντρωση σε έργα περιστολής της ενεργειακής ζήτησης και αντίστοιχα της έμφασης στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος του Δήμου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του προγράμματος «Ηλέκτρα», πρωτοβουλία η οποία σχεδιάστηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιώργο Σταθάκη.
  • Η επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή του Πλατυστόμου με την απολύτως απαξιωμένη ξενοδοχειακή υποδομή και την αδράνεια απέναντι στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του ιαματικού δυναμικού, από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. μιας ακόμη περιοχής της Φθιώτιδας με δυνητικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και πιθανές προοπτικές προσέλκυσης νέων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η επίσκεψη του κ. Σαρακιώτη συνεχίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπου και είχε μία γόνιμη συζήτηση με το Διευθυντή και τους εργαζόμενους της πρωτοβάθμιας δομής (ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό), σχετικά με:

  • Την ανάγκη βελτίωσης της οργάνωσης της εμβολιαστικής διαδικασίας στην εν λόγω δομή, μιας και προβλέπεται η λειτουργία τριών εμβολιαστικών γραμμών.
  • Την αναγκαιότητα υποστήριξης του υπάρχοντος προσωπικού, καθώς από πλευράς της συντριπτικής πλειονότητας εκφράστηκαν προβληματισμοί αναφορικά με το πως ένας τόσο περιορισμένος αριθμός υγειονομικών θα κατορθώσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επισκέψεων των πολιτών για εμβολιασμό, οι οποίες και αναμένεται να πληθύνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Την κόπωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας της συνεχιζόμενης πίεσης που δέχονται οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής.
  • Το ζήτημα της μόνιμης στελέχωσης του Κ.Υ., μέσα από την παραμονή του υφιστάμενου επικουρικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο στη συγκεκριμένη, όσο και στο σύνολο των υγειονομικών μονάδων της Φθιώτιδας, αλλά και μέσω της πρόσληψης νέου, όπου αυτό απαιτείται.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση