Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές στη ΜΕΘ κορωνοϊού τα ξημερώματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 13:50 Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές στη ΜΕΘ κορωνοϊού τα ξημερώματα

Γεμάτη η Εντατική και η μία Κλινική covid με περιστατικά από Λοκρίδα και Λαμία…

Συνεχίζει η πίεση στο Νοσοκομείο Λαμίας από περιστατικά covid αν και τα τελευταία 24ωρα μειώθηκαν οι εισαγωγές και αυξήθηκαν τα εξιτήρια.

Η πίεση αποτυπώνεται κυρίως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού όπου βρίσκεται ή φλερτάρει συνεχώς με το 100% από τις 9 Μαρτίου!

Ενδεικτικά τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/4) είχαμε δύο νέα περιστατικά που χρειαζόντουσαν νοσηλεία στην Εντατική, φέρνοντας και πάλι 100% πληρότητα στη Μονάδα.

Ειδικότερα εισήχθησαν μία 60χρονη από Κοινότητα της Λαμίας και 66χρονος από την περιοχή της Αταλάντης. Αυτοί είναι πλέον και οι νεότεροι ασθενείς στη ΜΕΘ, καθώς οι ηλικίες μετά τα τελευταία εξιτήρια ήταν από 67 μέχρι 84 (δύο περιστατικά είναι από Φωκίδα και Βοιωτία).  

Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Λοκρών και η Λαμία εξακολουθούν να έχουν τους περισσότερους ασθενείς σε ΜΕΘ και Κλινική Κορωνοϊού.

Στο Πέτρινο κτίριο επίσης έχουμε 35 ασθενείς - στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τις συγκεκριμένες περιοχές - με πτωτική ευτυχώς τάση τις τελευταίες ώρες.

Όσο όμως παραμένουν  ψηλά οι μολύνσεις στην περιοχή της Λαμίας, αφού μόλις τις δύο πρώτες ημέρες του Απριλίου έχουν «χρεωθεί» 50 νέα περιστατικά covid (στο σύνολο 61 για όλη τη Φθιώτιδα), το Νοσοκομείο θα παραμένει σε επιφυλακή.

Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι τα νέα κρούσματα για τη Λαμία έχουν διάμεση ηλικία τα 40 έτη και ότι πάνω από 65 είναι μόνο τέσσερα άτομα (εννέα σε όλη τη Φθιώτιδα) και ίσως για αυτό η συγκεκριμένη έξαρση των κρουσμάτων δεν έχει αποτυπωθεί σε νέες εισαγωγές.