Λαμία: Νέα περιστατικά covid έβγαλε η δειγματοληψία στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 09:08 Λαμία: Νέα περιστατικά covid έβγαλε η δειγματοληψία στην οδό Φιλίας

Δύο μικρά αδερφάκια μεταξύ των κρουσμάτων…

Μεγάλη συμμετοχή είχε για πολλοστή φορά η δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που έγινε το Σάββατο 3 Απριλίου σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, στην οδό Φιλίας πλησίον των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Συνολικά έδωσαν δείγμα μέσω των γρήγορων τεστ (rapid test) 493 άτομα και βρέθηκαν εφτά (7) θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,42%).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr τα δύο από αυτά αντιστοιχούν σε μικρά αδελφάκια 5 ετών και 8 μηνών που επιβεβαίωσαν μια πρώτη θετική εξέταση που είχαν κάνει σε ιδιωτικό εργαστήριο. Επιπλέον τα υπόλοιπα περιστατικά ήταν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ τα περισσότερα έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα!

Με τα τελευταία περιστατικά, τα θετικά τεστ στο Δήμο Λαμιέων (μαζί με Υπάτη και Λιανοκλάδι) έφτασαν τα 36 για την εβδομάδα 29 Μαρτίου - 3 Απριλίου, σε ένα σύνολο 2.715 δειγμάτων (ποσοστό 1,33%).

Για να συγκρίνουμε με τα τεστ που έχουν γίνει στο ίδιο σημείο (οδό Φιλίας) με drive through testing τις τρεις τελευταίες εβδομάδες έχουμε τα εξής:

16-20 Μαρτίου: (3 δειγματοληψίες) 1160 τεστ - 33 θετικά

23-27 Μαρτίου: (2 δειγματοληψίες) 1104 τεστ - 10 θετικά

29 Μαρτίου - 3 Απριλίου: (3 δειγματοληψίες) 1269 τεστ - 22 θετικά

Ο Δήμος Λαμιέων παραμένει σε επιφυλακή και θα συνεχίσει τις καθημερινές δειγματοληψίες σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε σταθερά σημεία στη Λαμία, αλλά και στο Σταυρό και τη Ροδίτσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση