Τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα με τους Προέδρους των ΤΟΕΒ Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 17:45 Τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα με τους Προέδρους των ΤΟΕΒ Φθιώτιδας

Για την αποκατάσταση των ζημιών του «Ιανού» και τη χρηματοδότηση τους…

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/4) τηλεδιάσκεψη, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστου Τριαντόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, και των Προέδρων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Φθιώτιδας.

Σημειώνεται πως οι ΤΟΕΒ μετά τη θεομηνία του «Ιανού» και τις καταστροφικές συνέπειές του, κατέστησαν σχεδόν στο σύνολο τους, την εξυπηρέτηση των χρηστών των δικτύων του μη εφικτή.

Ο χρόνος αποκατάστασής τους κρίθηκε άμεσος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η άρδευση, κατά την εαρινή περίοδο.

Στη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η αξιοποίηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ για τους ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, όπως είχε ανακοινωθεί σχετικά από τον Υπουργό Οικονομικών από τις 27.11.2020, στο πλαίσιο ενίσχυσης των πληγέντων ΤΟΕΒ ανά τη χώρα.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε και η αξιοποίηση επιπλέον 200.000 ευρώ, ειδικά για τον ΤΟΕΒ Ξυνιάδας, αναδεικνύοντας έμπρακτα τη συνέπεια της Κυβέρνησης, σε συνέχεια της σχετικής κοινής ανακοίνωσης του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λιβανού από τις 13.1.2021.

Παράλληλα, μετά από πρόσθετο αίτημα χρηματοδότησης που θα υποβάλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκ μέρους των ΤΟΕΒ, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για πρόσθετη ενίσχυση, στο πλαίσιο της προώθησης μέτρων αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός» και, δη, του πρωτογενούς τομέα των περιοχών αυτών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση