Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλλυ Ακρόπολις και Covid-19 εκτάκτως στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 09:01 Ράλλυ Ακρόπολις και Covid-19 εκτάκτως στο Περιφερειακό Συμβούλιο

12+2 θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του. Έρχεται ειδική συνεδρίαση…

Δύο πολύ σημαντικά θέματα συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης στην 4η τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Covid - 19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε για την επιδημιολογική εικόνα της Στερεάς Ελλάδας σημειώνοντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες πόλεις, όπως η Λαμία και η Χαλκίδα, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι την επόμενη περίοδο θα έχουμε αποκλιμάκωση του φαινομένου.

Επιπλέον εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε μεταξύ άλλων το έργο: «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο»,  προϋπολογισμού 402.000€, ένα έργο μεγάλης αξίας και ισχυρού συμβολισμού.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εκτάκτως η διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις» και η προοπτική διεξαγωγής του στη Στερεά Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προεργασία, η οποία ολοκληρώθηκε αθόρυβα και ταχύτατα, με αποτέλεσμα να κατατεθεί πλήρης φάκελος υποψηφιότητας της Στερεάς Ελλάδας στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την ανακοίνωση της επανόδου του Ράλι στην Ελλάδα.

Τέλος Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ ισχυρή πλειοψηφία:

Ενέκρινε τις μέχρι τώρα ενέργειες σε σχέση με την προδικασία, προετοιμασία και υποβολή σχετικού αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις» ως αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη να προβεί σε όποια ενέργεια απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00 μμ θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση (η 5η κατά σειρά) με θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Στερεάς Ελλάδας», με εισηγητή βέβαια τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.