Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος αρωγός στη Μητρόπολη για τον Ναό του Νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 16:00 O Εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος αρωγός στη Μητρόπολη για τον Ναό του Νοσοκομείου

O Αθανάσιος Μαρτίνος ανέλαβε να χρηματοδοτήσει όλο το έργο για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο ΓΝ Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ευγνωμόνως ότι το έργο της αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μετά από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε προ ολίγων ημερών με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, θα το χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου ο ευπατρίδης και μεγάλος ευεργέτης εν γένει της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Ο κ. Συμεών είχε συνάντηση μαζί του στην Αθήνα, τον ενημέρωσε για την επικαιροποίηση της μελέτης της αποκαταστάσεως, η οποία έγινε με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως και του έθεσε υπόψη του το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Μητροπόλεως και Νοσοκομείου, αλλά και τον πληροφόρησε εκτενώς για την σημασία που έχει ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου  για την τοπική υγειονομική  κοινότητα, η οποία ειδικά αυτήν την περίοδο είναι στα όρια της και δοκιμάζεται, αλλά και για το πόσο ευεργετική είναι η αγιαστική και θαυματουργός παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή, ο οποίος τα έτη 1893 και 1894 διακόνησε ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και του οποίου η Χάρις είναι πολύ ζωντανή στις καρδιές όλων των Φθιωτών.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος ιδιαίτερα αγαπά την Στερεά Ελλάδα αλλά και την Λαμία, ασμένως δέχτηκε το αίτημα του Σεβασμιωτάτου και θα σταθεί για ακόμη μία φορά αρωγός στην Μητρόπολη Φθιώτιδος και στον νέο Ποιμενάρχη αυτής κ. Συμεών προς όφελος όλων των Φθιωτών.