Εγκρίθηκε η Πυροσβεστική διάταξη για την απαγόρευση καύσης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 19:02 Εγκρίθηκε η Πυροσβεστική διάταξη για την απαγόρευση καύσης

Καθορισμός χρονικών ορίων για την χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές & αγροτικές εκτάσεις και άλλες διατάξεις…

Από την 1η Μαΐου για Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία και από 1η Απριλίου για την Εύβοια και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου είναι η αντιπυρική περίοδος 2021, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 1/2021 ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδος που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος.

Σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται, η χρήση πυρός. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα σημειώνεται στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Έτσι, ουδεμία άδεια καύσης θα χορηγείται από τις Οργανικές Μονάδες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της άδειας καύσης καλαμιάς-σιτοκαλαμιάς, ατομικής ή ομαδικής.

Εξαίρεση των ως άνω απαγορεύσεων αποτελεί το άναμμα φωτιάς εντός οικοδομημάτων/εσωτερικών-κλειστών χώρων, μόνο για λόγους εστίασης ή θέρμανσης και με ταυτόχρονη λήψη των προληπτικών μέτρων και μέσων πυροπροστασίας που προβλέπονται.

Για τις θερμές εργασίες στην ύπαιθρο, απαγορεύεται η εκτέλεσή τους από 01-06-2021 έως και 30-09-2021, όταν η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς είναι 4 ή 5. Για την περιοχή της Εύβοιας η απαγόρευση υφίσταται και για κατηγορία 3.

Ολόκληρη την Πυροσβεστική Διάταξη δείτε την ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση