Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και νέο θύμα του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 08:40 Και νέο θύμα του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας

Διασωληνώθηκε 55χρονος Λαμιώτης - Σταθεροποιείται η κατάσταση με τις εισαγωγές και τα εξιτήρια…

Δε σταματούν οι άσχημες ειδήσεις από το μέτωπο του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ένας ακόμη ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο, με καταγωγή από την Ευρυτανία, άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του επικίνδυνου ιού.

Η ασθένεια εξακολουθεί να δείχνει τη δύναμή της ειδικά στις μεγάλες ηλικίες ανεβάζοντας συνεχώς τον αριθμό των απωλειών. Χαρακτηριστικά στο Νοσοκομείο Λαμίας έχουν καταλήξει εξαιτίας του κορωνοϊού 73 άτομα από εφτά νομούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 78 έτη. Οι απώλειες για τη Φθιώτιδα είναι περισσότερες και ενώ ακόμη δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το 3ο κύμα που παρουσιάζεται πιο μολυσματικό και επικίνδυνο.

Δυστυχώς όμως και πιο νέοι άνθρωποι σε κάποιες περιπτώσεις νοσούν βαριά, όπως συνέβη στην περίπτωση 55χρονου Λαμιώτη που εισήχθη τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid.

Συνολικά 11 άτομα νοσηλεύονται στην Εντατική, καθώς τη Δευτέρα επέστρεψε στην Κλινική 77χρονος που είχε διασωληνωθεί στις 30 Μαρτίου έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει τα δύσκολα. 34 είναι αντίστοιχα οι ασθενείς στο Πέτρινο, όμως οι συγκεκριμένοι αριθμοί αλλάζουν συνεχώς αφού εξακολουθούν και γίνονται εισαγωγές.

Τις τελευταίες 5 ημέρες πάντως τα πράγματα δείχνουν να εξισορροπούν με τα εξιτήρια, «αχτίδα φωτός» στις μαύρες προβλέψεις των επιστημόνων για ρεκόρ κρουσμάτων μέχρι τα μέσα Απριλίου.