Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rapid test στο Δήμο Λοκρών: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα σε Καλαπόδι και Λάρυμνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 16:23 Rapid test στο Δήμο Λοκρών: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα σε Καλαπόδι και Λάρυμνα

Ανάμεικτα τα συναισθήματα…

Γρήγορα τεστ ανίχνευσης του αντιγόνου του ιού που προκαλεί την επικίνδυνη ασθένεια covid-19 πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 στο Δήμο Λοκρών από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες σε Λάρυμνα και Καλαπόδι σε συνολικά 274 πολίτες.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Στη Λάρυμνα σε 184 τεστ - 5 θετικά (ποσοστό θετικότητας 2,72%

Στο Καλαπόδι σε 90 τεστ - κανέναν θετικό

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ, τα θετικά αντιστοιχούν σε Ινδούς που είχαν επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ιχθυοτροφείο της περιοχής. Οπωσδήποτε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να σταματήσει εκεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού και ο Δήμος παρακολουθεί από πολύ κοντά την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή πιέζοντας για την τήρηση των μέτρων.

Από την άλλη το «μηδέν» στο Καλαπόδι, μια περιοχή που ακολούθησε την αυξητική πορεία της Μαλεσίνας τις προηγούμενες εβδομάδες, επιτρέπει χαμόγελα αισιοδοξίας. Σε καμία περίπτωση όμως εφησυχασμό, καθώς έχει αποδειχτεί ότι σε οποιαδήποτε χαλαρότητα η covid-19 μεταδίδεται αμέσως. Θυμίζουμε ότι πριν από ακριβώς ένα μήνα η δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στην περιοχή είχε αποκαλύψει έξι κρούσματα, ενώ στη συνέχεια είχαμε και πέντε θανάτους ηλικιωμένων κατοίκων.