Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα ΠΕΚΕΣ και Ελληνικής Αστυνομίας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 18:28 Ημερίδα ΠΕΚΕΣ και Ελληνικής Αστυνομίας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021…

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας - Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο - Κίνδυνοι, πρόληψη και πρακτικές αντιμετώπισης»

Το διαδίκτυο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, κοινωνικότητας και πρόσφατα, για τα παιδιά, τους/τις εφήβους και τους/τις εκπαιδευτικούς, μέσο διδασκαλίας και μάθησης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, το πεδίο μιας νέας μορφής παραβατικότητας έως εγκληματικότητας, της οποίας σε μεγάλο ποσοστό θύματα, ενίοτε και «θύτες», είναι τα παιδιά και οι έφηβοι. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια οι κίνδυνοι αυτοί έχουν πολλές φορές επισημανθεί, το θέμα παραμένει επίκαιρο.

Όπως σημειώνει ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, Χρίστος Μαρκαντώνης, "με ευαισθησία προς τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας - Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό, την πρόληψη και τις πρακτικές αντιμετώπισης".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στις 19:00 με ομιλητή τον Δρ. Νάκο Γεώργιο, Αστυνόμο Β΄ [ΥΓ.], Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα:

«Είναι ασφαλής η πλοήγηση στο διαδίκτυο τη σημερινή εποχή;  Κίνδυνοι, πρόληψη και πρακτικές αντιμετώπισης»

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς και είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω των συνδέσμων:

Event number (access code): 124 863 7992

Event password: 12345

YouTube address: https://youtu.be/GZWRFjJ8h1Y