Στα γραφεία της Περιφέρειας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 08:28 Στα γραφεία της Περιφέρειας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Με την ευκαιρία της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα για τη στοχοθεσία και την υλοποίηση δράσεων με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης…

Στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών με τους συνεργάτες του, για εθιμοτυπική αλλά και παραγωγική όπως επισημαίνεται επίσκεψη, καθώς συνδυάστηκε με εκτενή ενημέρωση του ιδίου και των συνεργατών του, επί του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Μετά την αρχική συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος στη διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση, κατά την οποία εκτέθηκαν οι προτεραιότητες και η στοχοθεσία της για τη νέα προγραμματική περίοδο, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κωνσταντίνος Λέμας ενημέρωσαν δια ζώσης για:

  • Τις προτεραιότητες της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 - 2027.
  • Τις προθεσμίες και τα προαπαιτούμενα για την ένταξη έργων και δράσεων στα κοινοτικά προγράμματα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους άξονες, στους οποίους μπορεί να εστιάσει το ενδιαφέρον της η Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να υλοποιήσει δράσεις και έργα Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού κλπ.

Μετά το πέρας της εθιμοτυπικής και ενημερωτικής συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον ενημερώσαμε διεξοδικά για τα κοινοτικά προγράμματα και τις δυνατότητες περαιτέρω κοινών μας δράσεων και πρωτοβουλιών.

»Μετά την αποκατάσταση μιας διαχρονικής αδικίας και τη συνεπακόλουθη αύξηση των κονδυλίων για τη Στερεά Ελλάδα, επιδιώκουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, προκειμένου να θέσουμε σωστές προτεραιότητες και να προετοιμαστούμε πλήρως για να στηρίξουμε όλα εκείνα τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

»Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η σημερινή θεσμική, αλλά και ενημερωτική μας συνάντηση με τον ιδιαίτερα δραστήριο και αγαπητό Ιεράρχη του τόπου μας, την ευλογία του οποίου επιζητούμε για την εκτέλεση των καθηκόντων μας, προς όφελος πάντα των συνανθρώπων μας, των συμπολιτών μας».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τόνισε: «Θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και ασκεί διοίκηση ο κ. Περιφερειάρχης. Πριν από λίγο καιρό λάβαμε ένα email στη Μητρόπολη, όπως και όλοι οι θεσμικοί φορείς της Στερεάς Ελλάδας. Μας ζητήθηκε η άποψή μας ενόψει του σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, την απορρόφηση των κονδυλίων και την αποτύπωση των αναγκών.

»Δεν το κρύβω, ότι αυτή η κίνηση με ενθουσίασε, διότι είναι πολύ σημαντικό η κεντρική διοίκηση να ρωτάει, να συζητάει και να χαράζει στόχους και οράματα με διάλογο, συνεργασία και συναντίληψη. Συμμετείχαμε στη διαβούλευση αυτή και το επόμενο βήμα το έκανε πάλι ο κ. Περιφερειάρχης. Εφαρμόζοντας στην πράξη την αρχή της ακροάσεως, που υπάρχει στο Άρθρο 20 του Συντάγματος, μας κάλεσε -μαζί με τους συνεργάτες μας- για να παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά τις σκέψεις μας και να βρούμε κοινούς τόπους!

»Βρισκόμαστε στην αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας, την οποία έχει απλώσει ο κ. Περιφερειάρχης σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους φορείς, ανεξαιρέτως προελεύσεως και πεδίου αρμοδιότητας. Αυτό και μόνο φανερώνει μια δημοκρατική διοίκηση, μια ανοικτή διακυβέρνηση και μια ευρύτατη και γρήγορη αντίληψη».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com