Ο Θέμης Χειμάρας για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 10:34 Ο Θέμης Χειμάρας για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0"

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας τοποθετήθηκε στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής & Εμπορίου και της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», πριν αυτό υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη εκτεταμένη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναλύθηκαν οι παράμετροι και τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη στο σχεδιασμό καθώς και οι προοπτικές, που δημιουργεί το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο για τη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε πως:

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», έχει δομηθεί στη σωστή κατεύθυνση.

Έχουμε στη διάθεσή μας έναν προϋπολογισμό που μπορεί με την μόχλευση πόρων να φτάσει τα 57 δις €, με δυνατότητες να δημιουργηθούν έως 200.000 θέσεις εργασίας και να αυξηθεί σημαντικά το ΑΕΠ.

Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα όμως τα πρώτα σημαντικά βήματα έχουν γίνει.

Σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ 2021-2027 που τώρα ξεκινά και λειτουργεί συμπληρωματικά, έχουμε σπουδαία ευκαιρία για να βγούμε επιτέλους μπροστά.

Είμαι σίγουρος, πως όλοι θα προτιμούσαμε για παράδειγμα την ένταξη αρδευτικών έργων και λιμνοδεξαμενών στο τρέχον ΠΑΑ, αντί της πρόκρισης υλοποίησης των έργων μέσω ΣΔΙΤ.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είχαμε έγκαιρα ώριμες μελέτες, δεν είχαμε γρήγορες αδειοδοτήσεις.

Γι΄αυτό και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Με ταχύτητα και σωστή προεργασία, να διασφαλίσουμε την επιτυχία του Εθνικού Σχεδίου με τη σταδιακή ενσωμάτωση ώριμων προτάσεων που θα λύσουν χρόνια προβλήματα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτηση του Θέμη Χειμάρα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση