Μαζεμένα τα ευχάριστα στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 09:31 Μαζεμένα τα ευχάριστα στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δημοπρατείται η ανάπλαση του οικισμού της Κ. Τιθορέας - Έφτασε το καινούριο τελευταίας τεχνολογίας απορριμματοφόρο…

Άλλο υποσχέσεις κι άλλο έργα! Κι αυτό η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας θέλει να το κάνει πράξη παρουσιάζοντας αποτελέσματα απέναντι στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών της.

Έτσι με πολύ μεγάλη χαρά, παρουσίασε τη δημοπράτηση της "Ανάπλασης και ανάδειξης Οικισμού Κ. Τιθορέας - Κατασκευή κρηνών και ανάδειξη περιβάλλοντος (υπολειπόμενες εργασίες)" προϋπολογισμού 217.000€ με Φ.Π.Α., ένα έργο που για χρόνια έμενε ημιτελές και πλέον χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020" με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστό 75% από Κοινοτικούς Πόρους και 25% από Εθνικούς Πόρους.

Η υλοποίηση του έργου αφορά την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Κάτω Τιθορέας και συγκεκριμένα το τμήμα που περιλαμβάνεται από την κεντρική πλατεία έως την οδό Κηφισσού, μήκους 275μ. συμπεριλαμβανομένης επιφάνειας 300m² τμήματος της κεντρικής πλατείας. Το τμήμα αυτό βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου Κάτω Τιθορέας, εφάπτεται του δρόμου και πρόκειται να επιστρωθεί ομοιόμορφα με τα νέα υλικά της ανάπλασης.

«Ένα έργο ουσίας και ουσιαστικής προσφοράς στον τόπο μας, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε μία από τις πιο ζωντανές πλατείες του Δήμου μας! Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα να υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να προωθούμε δράσεις με θετικό αντίκτυπο και προστιθέμενη αξία στην τοπική μας κοινωνία», σημειώνει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, υπογραμμίζοντας πως «στον αντίποδα των στείρων υποσχέσεων βρίσκονται οι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες δεσμεύσεις που γίνονται πράξη»!

Νέο απορριμματοφόρο

Επιπλέον η Δήμαρχος και οι συνεργάτες της παρουσίασαν το ολοκαίνουριο και τελευταίας τεχνολογίας απορριμματοφόρο τύπου μύλου, χωρητικότητας 12m³, με σύστημα ανύψωσης κάδων, προϋπολογισμού 150.000€ με ΦΠΑ, που «θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργία και αποδοτικότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, θα διευκολύνει το έργο των εργαζομένων, θα μειώσει το κόστος συντήρησης και καυσίμων και θα ενισχύσει σημαντικά τις παρεχόμενες προς τους δημότες μας υπηρεσίες».

Το σύγχρονο αυτό όχημα αγοράστηκε μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με τη Δημοτική Αρχή να δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει κάθε δυνατή χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσει ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού και «να απολαμβάνουμε όλοι έναν Δήμο ανθρώπινο και πιο καθαρό»!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση