Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέκα νέα κρούσματα στις δειγματοληψίες στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:23 Δέκα νέα κρούσματα στις δειγματοληψίες στη Λαμία

Τα μισά αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ένα σε εργοστάσιο.

Με τ’ εμποδίων ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας εξαιτίας του πολύ δυνατού αέρα.

Με την αρωγή του Δήμου Λαμιέων, το σημείο ελέγχου μεταφέρθηκε εντός της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, καθώς δεν μπορούσαν να σταθούν από τον αέρα τα δείγματα, με τα κουτιά και τα τραπέζια υλικού!

Τελικά κατάφεραν να δώσουν δείγμα 255 πολίτες εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί οι εννέα (9), ποσοστό θετικότητας 3,53%. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόνο τα πέντε (5) ανέφεραν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Νωρίτερα Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, πραγματοποίησε γρήγορα τεστ (rapid test) στην Κοινότητα Σταυρού όπου σε 112 δείγματα δε βρέθηκε κανένα θετικό.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων, με την Ομάδα Covid, εξετάστηκαν επίσης το μεσημέρι, οδηγοί-μέτοχοι των Αστικών Συγκοινωνιών με 48 τεστ τα οποία ήταν επίσης όλα αρνητικά.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκε επίσης επαναληπτική δειγματοληψία σε όλους τους εργαζομένους του Εργοστασίου «Τσιμής», με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Εργοστασίου, όπου έγιναν 154 τεστ με ένα (1) θετικό.

Υπήρξε μάλιστα επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας με επικεφαλής την Πρόεδρο Σοφία Ανεστοπούλου που ενημερώθηκε για τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους χώρους εργασίας.

Οι καθημερινές δειγματοληψίες συνεχίζονται Παρασκευή και Σάββατο στη Λαμία ως εξής:

Παρασκευή 9 Απριλίου

-Πλ. Ελευθερίας

  10.00-14.00

-Πλ. Αγίου Αθανασίου Γαλανέικα

 11.30-14.00

-Αμαξοστάσιο

 12.30-14.30

Σάββατο 10 Απριλίου

-Οδός Φιλίας

  10.00-14.00

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας σε όλα τα σημεία των ελέγχων απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.