Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξάπλωσε στις γραμμές να τον πατήσει το τραίνο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 08:14 Ξάπλωσε στις γραμμές να τον πατήσει το τραίνο

Ανήμπορη γυναίκα καλούσε σε βοήθεια πεσμένη στο σπίτι της…

Ένα απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/4) στις γραμμές του τραίνου ανάμεσα από τη ΜΕΤΚΑ και το Αλιβέρι στο Βόλο, με άγνωστο άνδρα που είχε ξαπλώσει σε αυτές!

Όπως περιγράφει ο «Ταχυδρόμος», ευτυχώς που ο μηχανοδηγός ήταν έμπειρος και είδε από απόσταση τον άνδρα στις γραμμές και σταμάτησε εγκαίρως την αμαξοστοιχία 1577 που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος - Λάρισα.

Το τρένο σφύριζε για να απομακρυνθεί και εκείνος φαινόταν να είναι απαθής και στα χαμένα. Τελικά επενέβησαν ο μηχανοδηγός και ο συνοδός του για να απομακρυνθεί. Κανένας από το προσωπικό του ΟΣΕ και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας δεν πίστευε στα μάτια του.

Ο ΟΣΕ ειδοποίησε την Αστυνομία για το περιστατικό. Όμως, σύμφωνα πληροφορίες, όταν πλήρωμα περιπολικού της Αστυνομίας μετέβη στην περιοχή, ο άντρας είχε εξαφανιστεί.

Σε μια άλλη περίπτωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε περίπτωση μοναχικής ηλικιωμένης που είχε πέσει στο σπίτι της και δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Εντοπίστηκε από το «Βοήθεια στο Σπίτι» που δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι ενώ η ηλικιωμένη ενημέρωνε ότι ήταν τραυματισμένη.

Αμεσα στο σημείο μετέβη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με ένα όχημα και τρεις πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα και έβγαλαν έξω τη γυναίκα, η οποία διαπιστώθηκε ότι είχε μικροτραυματισμούς από την πτώση στο πάτωμα.

Για λόγους πρόληψης ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα παρείχε επί τόπου πρώτες βοήθειες στη γυναίκα και στη συνέχεια την τοποθέτησε με ασφάλεια στο κρεβάτι της.

Η ηλικιωμένη είχε μείνει στο πάτωμα άγνωστο για πόσες ώρες όταν περπατώντας με τη βοήθεια «π» γλίστρησε, έχασε την ισορροπία της και σωριάστηκε στο πάτωμα. Η μοναχική γυναίκα δεν μπορούσε να σηκωθεί, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και είναι υπέρβαρη.