Δήμος Θηβαίων: Έγκαιρη έναρξη του φετινού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 12:05 Δήμος Θηβαίων: Έγκαιρη έναρξη του φετινού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Το δελτίο τύπου του Δ. Θηβαίων, για τους φετινούς ψεκασμούς, με σκοπό την έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών.

Με γνώμονα την πρόληψη των νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω κουνουπιών, αλλά και τον περιορισμό της όχλησης, έχει ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου το φετινό πρόγραμμα κουνουποκτονίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, πραγματοποιούνται κύκλοι επαναλαμβανόμενων εφαρμογών προνυμφοκτονιών σε περιοχές του Δήμου Θηβαίων, με ψεκασμούς σε σημεία-εστίες ενδεχόμενης αναπαραγωγής κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί επαναλαμβάνονται ανά 15-20 ημέρες, ανάλογα και με τις εποχικές και καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών μέσω κουνουπιών.

Στο φετινό πρόγραμμα διαχείρισης-καταπολέμησης κουνουπιών θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη ανάπτυξη μηχανισμών για την πρόληψη και αποφυγή μετάδοσης ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, μέσω της περιβαλλοντικής εξυγίανσης των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και της ενημέρωσης των πολιτών.

Ειδικότερα για τον Δήμο Θηβαίων, οι πρώτες εφαρμογές πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε περιοχές της Θήβας, Δημοτικής Ενότητας Θίσβης(Eλλοπία, Ξηρονομή, Θίσβη, Δομβραίνα, Πρόδρομος, Σαράντι, Άγιος Νικόλαος, Αλυκή) και της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών(Λεύκτρα, Λιβαδόστρα, Καπαρέλλι, Άγιος Βασίλης). Για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματισθεί εφαρμογές σε κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θήβας(Μουρίκι, Ύπατο, Ελεώνας, Πλατανάκι, Νεοχώρι), Θίσβης, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Βαγίων.

Οι δράσεις θα συνεχισθούν και τις επόμενες εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com