Τα συγκινητικά λόγια του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για την 36χρονη Ελένη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 09:51 Τα συγκινητικά λόγια του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για την 36χρονη Ελένη

Για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, έσπευσε να συμπαρασταθεί σε δοκιμαζόμενη από το πένθος οικογένεια.

Από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το τραγικό τέλος της νεαρής μητέρας και συζύγου Ελένης Μελισσουργού  - Ψυχογιού , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, αμέσως ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα είναι εκείνος που θα τελέσει την εξόδιο ακολουθία, θέλοντας να συμπαρασταθεί με τον παρηγορητικό του λόγο στη δοκιμαζόμενη οικογένεια.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε την Παρασκευή (9/4) το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αγίου Γενεσίου της Θεοτόκου στο χωριό Ασβέστης Μακρακώμης και σας παραθέτουμε, αυτούσιο, σε απομαγνητοφώνηση, τον παρηγορητικό λόγο καρδιάς του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών κατά την εξόδιο Ακολουθία:

«Αγαπητή μου αδελφή Ελένη... Απευθύνομαι σε σένα, επειδή είμαι βέβαιος ότι μας ακούς, μας ακούς όλους... Όχι μόνο τον εκλεκτό σύντροφό σου, τα παιδάκια σου, την οικογένεια σου, τους χωριανούς σου, τους φίλους σου, όλη την Ελλάδα, που κλαίει σήμερα για σένα. Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι όλοι μας. Μας ακούς όλους, γιατί πορεύεσαι τον δρόμο της αιωνιότητας, την οδό της Αναστάσεως. Η καρδιά σου είναι εδώ στους ανθρώπους που αγάπησες, που αγαπάς και θα αγαπάς αιώνια.

Και όπως τόσο συγκλονιστικά ο εκλεκτός σου σύντροφος κατέθεσε σε όλους μας, ότι ήσουν και είσαι ο άγγελος του, ο φύλακας άγγελος του, έτσι να παραμείνεις: φύλακας άγγελος για την οικογένεια σου και για όλους τους ανθρώπους, που σε αγαπούν και θα σε ζουν μέχρι να συναντηθούμε όλοι στο κοινό ραντεβού της αιωνιότητας. Γιατί όλοι μας ανεξαιρέτως είτε αιφνίδια είτε λιγότερο αιφνίδια, είτε ξαφνικά και απροσδόκητα, είτε κατόπιν ασθενείας είτε σε κατάσταση υγείας,  είτε σε μικρή είτε σε μεγάλη ηλικία, όλα αυτά μπροστά στο πέλαγος της αιωνιότητας δεν παύουν να είναι μικρές σταγόνες και μικρές στιγμές. Όλοι αναμένουμε και το δικό μας πέρασμα από τον θάνατο στην ζωή, όλοι μας προσδοκούμε αυτή την κοινή συνάντηση όλων των αγαπημένων προσώπων.

Και το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει, να σας κρατήσει όρθιους, αδελφοί μου, για να διαχειριστείτε αυτό τον απίστευτο πόνο και την ανείπωτη θλίψη κι αυτά τα απέραντα «γιατί» είναι η ελπίδα και η προσδοκία της κοινής συνάντησης. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ως πατέρας πνευματικός και αδελφός και φίλος - γι’ αυτό και έσπευσα σήμερα και ήρθα εδώ, για να βρίσκομαι ανάμεσα σας- σας εύχομαι να έχετε κουράγιο και δύναμη και να ζείτε την Ελένη μέσα στην καρδιά σας σε κάθε λεπτό, σε κάθε στιγμή της ζωής σας. Και η Ελένη θα σας μιλά! Και κουράγιο από την Ελένη θα πάρετε και η Ελένη θα σας δίνει δύναμη και αντοχή και θα συνεχίσει να χαρίζει το χαμόγελο της, το χάδι της, την αύρα της, την παρουσία της, την στοργή της την μητρική, την αγάπη της την συζυγική, την παρουσία της ζωντανή, μέχρι να βιώσουμε όλοι μαζί την χαρά της Αναστάσεως, όπου εκεί θα αποκατασταθεί κάθε θλίψη, κάθε πόνος και κάθε στεναγμός.

Κουράγιο, αδελφοί μου! Κρατήστε τις δυνάμεις σας, δώστε δύναμη στην ψυχή σας για τα παιδιά, για να στηρίξετε τα παιδιά σας και να στηριχθείτε και εσείς, για το μέλλον της ζωής σας όπως το θέλει η ίδια η μακαριστή πλέον αδελφή μας Ελένη. Να δείξετε αγάπη, να προσφέρετε δύναμη ο ένας στον άλλο, να ζήσετε και να πραγματώσετε στην ζωή σας ό,τι αγάπησε και  ό,τι ονειρεύτηκε η Ελένη σας. Η Παναγία να σκουπίζει τα δάκρυα σας. Θέλω μέσα από την ψυχή μου να σας δώσω δύναμη και κουράγιο. Ο Θεός να σας στηρίξει. Να αντέξετε, αδελφοί μου».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση