Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφιέρωμα στη Μνήμη του Χρήστου Καλτσά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 10:52 Αφιέρωμα στη Μνήμη του Χρήστου Καλτσά

Όπως έχει γίνει γνωστό μετά από έκδοση SILVER ALERT και από σχετικά δημοσιεύματα, ο Χρήστος Καλτσάς συνταξιούχος ετών 81 κάτοικος Λαμίας χάθηκε με το αυτοκίνητό του στις 4/2/2021 - όχι στη Ζούγκλα του Αμαζονίου - αλλά σε αγροτική περιοχή απόσταση (10) χιλιομέτρων από τη Λαμία κοντά στο χωριό Κωσταλέξι.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε τυχαία από πολίτη μετά από (3) ημέρες, ο ίδιος δε ο Χρήστος Καλτσάς βρέθηκε νεκρός μετά από (35) μέρες τυχαία από πολίτες που κάναν περίπατο κοντά στη περιοχή που είχε βρεθεί το αυτοκίνητό του.

Εκείνη την ημέρα 9/3/2021 που βρέθηκε νεκρός ο Χρήστος Καλτσάς, βρισκόταν στην περιοχή συνεργείο από την εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ της Αγγελικής Νικολούλη, που έκανε έρευνα για τον εντοπισμό του. Η έρευνα αυτή παρουσιάσθηκε από την τηλεόραση του ΑΛΦΑ στις 12/3/2021 23:45΄.

Σήμερα εγώ ως ένας από τους συγγενείς του θέλοντας να τιμήσω τη Μνήμη του και με αφορμή τον οδυνηρό τρόπο και τις συνθήκες που χάθηκε, αντί για τα γνωστά λόγια που κάθε φορά αφιερώνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, απευθύνω τα παρακάτω ερωτήματα:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ον:  Που ήταν και τι έκαναν για έναν πολίτη που είχε χαθεί για (35) ημέρες αρχές και αρμόδιοι της συντεταγμένης Πολιτείας μας, που έχουν καθήκον και υποχρέωση να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ον:  Που ήταν και τι έκαναν οι αρμόδιοι του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για έναν συμπολίτη κάτοικο της περιοχής τους που είχε χαθεί και αναζητούνταν;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ον:  Που ήταν και τι έκαναν άλλοι οργανωμένοι σύλλογοι της περιοχής, εθελοντές, πολίτες που δραστηριοποιούνται κάθε φορά – και καλά κάνουν – όταν π.χ. χάνεται ένα σκυλί κλπ.

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ον:  Ποιός και για πιο λόγο δεν έδωσε άδεια να σηκωθεί Drone για έρευνα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της SILVER ALERT στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΛΦΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ την 12/3/2021 23:45΄;

ΕΡΩΤΗΜΑ 5ον:  Αφού ο Χρήστος Καλτσάς στις 4/2/2021 το μεσημέρι ήταν ζωντανός στο σπίτι του στη Λαμία, χωρίς το αυτοκίνητό του διότι αυτό είχε ακινητοποιηθεί σε περιοχή κοντά στο Κωσταλέξι – Φραντζή:

  • Πότε πήγε στη περιοχή αυτή που βρέθηκε νεκρός;
  • Με τι μέσο πήγε αφού δεν είχε το αυτοκίνητό του;
  • Πήγε μόνος του ή τον πήγαν κάποιοι άλλοι;

και τέλος

ΕΡΩΤΗΜΑ 6ον:  Για να μην μένουμε κάθε φορά μόνο σε διαπιστώσεις και απορίες δεν θα πρέπει από την Διοίκηση της συντεταγμένης Πολιτείας μας να υπάρξει έρευνα για το θάνατο το Χρήστου Καλτσά, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη, τους λόγους της μη ανεύρεσής του επί (35) ημέρες και δημόσια ανακοίνωση του αποτελέσματος της έρευνας;

Επίσης δεν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους;


Μπαχλαβάς Κων/νος
Αξιωματικός ε.α.
Πολεμικής Αεροπορίας  
Συγγενής του Χρήστου Καλτσά