Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλυπητήρια μηνύματα για το Δημήτρη Ρίζο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 08:15 Συλλυπητήρια μηνύματα για το Δημήτρη Ρίζο

Ο ξαφνικός χαμός του του Διευθυντή της εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"  Δημήτρη Ρίζου έχει βυθίσει στο πένθος την κοινωνία της Λαμίας και της Φθιώτιδας με πολλά μηνύματα φίλων και συνεργατών να καταφθάνουν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Νίκος Σταυρογιάννης:

«Η απώλεια του Δημήτρη Ρίζου μας κάνει όλους φτωχότερους.

Ένας αγωνιστής της ζωής και οραματιστής για την ύπαρξη ενός σύγχρονου Περιφερειακού Τύπου, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ένας ξεχωριστός φίλος με ανεκτίμητο ήθος και υποδειγματικό, «ντόμπρο» χαρακτήρα, υπηρέτησε την ενημέρωση και την αλήθεια μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του, «Λαμιακός Τύπος», πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου μας.

Άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, αγωνίζονταν για την πρόοδο, υπερασπίζοντας πάντα τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των ανθρώπων του μόχθου και της προσπάθειας. Ιδεολόγος, με ανήσυχο πνεύμα και ανυποχώρητη πίστη σε αξίες και αρχές.

Θα λείψει από όλους μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την ευθύτητα και την αγωνιστικότητα με την οποία υπερασπίζονταν τα όσα πίστευε. 

Κουράγιο και δύναμη, για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια, στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία, στον μονάκριβο γιό του Αλέξανδρο και στον αδερφό του Σπύρο.

Καλό ταξίδι Τζίμη».

Φώτης Σερέτης:

«ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ,ΤΗΝ ΑΔΟΚΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΦΙΛΟΥ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ- ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ ΛΑΜΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ,ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ,ΤΗΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ,ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ,

ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ.

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ,ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ».

Κώστας Τσαμαδιάς:

Δημητράκη μου,

Η απρόσμενη αναχώρησή σου από τη ζωή, μας συγκλονίζει.

Υπήρξες, εκλεκτός συγγενής, αθόρυβος γείτονας και αξιόπιστος φίλος.

Από μικρό, στις αλάνες της Άμπλιανης, σε διέκρινε η μετριοπάθεια και η προθυμία για συνεργασίες.

Συνέχισες ως αγωνιστής της ζωής, δημιουργικός και δημοκρατικός, μα πάνω από όλα καλών προθέσεων άνθρωπος.

Διέγραψες και έκλεισες την τροχιά σου, ως Καλός Άνθρωπος  και Καλός Πατριώτης.

Άφησες έντονο ίχνος στη διαδρομή σου.

Αφήνεις πίσω σου έργο.

Προσέφερες πολλά.

Συλλυπούμαι βαθύτατα  τη γυναίκα και το γιό σου, τον αγαπημένο σου αδελφό Σπύρο, τους συγγενείς και τους φίλους σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει»

ΠΑΣ Λαμία:

«Το ΔΣ του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του εκδότη Δημήτρη Ρίζου, στην οικογένεια και τους συνεργάτες του.

Ο εκλιπών υπήρξε μαχητής της δημοσιογραφίας, καλός φίλος του ποδοσφαίρου και υποστηρικτής του Συλλόγου, ενώ το δημιούργημά του, ο Λαμιακός Τύπος καλύπτει επί δεκαετίες με συνέπεια και αξιοπιστία το ρεπορτάζ της αγαπημένης ομάδας μας.

Αιωνία του η μνήμη

Θύμιος Παπαβασιλείου:

«Για τον Δημήτρη (Τζίμυ) Ρίζο

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, ένας φίλος μαχητής της ζωής, ένας εκδότης τυπογράφος – δημοσιογράφος, εραστής της ελευθερίας του λόγου, ακούραστος εργάτης της ενημέρωσης, λάτρης της Φθιώτιδας, λάτρης της Λαμίας, καθαρά…λαμιακός τύπος.

Φίλε Τζίμυ,

Είχα τη χαρά και την τύχη στη δεκαετία του 70, να σε έχω γείτονα, στα γραφεία του Λ.Τ στην οδό Ροζάκη Αγγελή. Κάθε μέρα στη μικρή αυτή "κυψέλη" της δημοκρατίας, εσύ με τον αδερφό σου Σπύρο, ήσασταν οι "μέλισσες" της είδησης, της πληροφόρησης.

Σ΄αυτή τη "φωλιά" της δημοκρατίας, την μικρή βουλή της Λαμίας, συναντιόμασταν πολίτες, αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές, πολιτευτές, βουλευτές, κοινοτάρχες, δήμαρχοι και δίναμε τις μικρές αλλά βαθύτατα δημοκρατικές μάχες μας.

Και αν καμιά φορά άναβαν τα αίματα, ήσουν εκεί όπως πάντα στωικός, λιτός, σοφός «Νέστορας» να ηρεμήσεις τα πνεύματα. Αυτή τη μικρή βουλή με το πέρασμα των χρόνων, μαζί με τον αδερφό σου Σπύρο και τους άξιους συνεργάτες σου, την κάνατε μεγάλη και δυνατή.

Με το πείσμα σου για προσφορά στον τόπο, στην ενημέρωση, ο καθημερινός λόγος του Λ.Τ. είναι δυνατός και ακούγεται παντού.

Φίλε Τζίμυ,

Σ΄ ευχαριστώ για την πολύμορφη και πολυεπίπεδη προσφορά σου στον τόπο μας.

Σ΄ ευχαριστώ γιατί μια σταγόνα βροχής εσύ, ξεδίψασες την απέραντη έρημο της δημοσιογραφίας.

Καλό σου ταξίδι

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή  συλλυπητήρια για την αναπάντεχη απώλεια του Διευθυντή της εφημερίδας Λαμιακός Τύπος, Δημήτρη Ρίζου.

Ο Δημήτρης μαζί με τον αδερφό του Σπύρο, ξεκίνησαν το 1977 από το μικρό τυπογραφείο της Ροζάκη Αγγελή και κατάφεραν, με κόπο και προσωπικές θυσίες, να εκδίδουν σήμερα μια ημερήσια εφημερίδα με δικό της τυπογραφείο και μια σύγχρονη εκτυπωτική μονάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην έντυπη δημοσιογραφία αλλά και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό τύπο.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους εργαζόμενους στο  "Λαμιακό Τύπο".