Λαμία: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων για τα Πρότυπα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:07 Λαμία: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων για τα Πρότυπα σχολεία

Την Τρίτη 13 Απριλίου έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας…

Τους λόγους που αντιτίθεται στη δημιουργία Πρότυπων - Πειραματικών Σχολείων στη Φθιώτιδα, εξηγεί με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, η μετατροπή σχολικών μονάδων σε πρότυπα ή πειραματικά…

«Σημαίνει:

κατάργηση δύο σχολικών μονάδων του νομού με 270-300 μαθητές η καθεμιά, που διαμένουν σε σχετικά κοντινές αποστάσεις και προέρχονται από τα αντίστοιχα σχολεία - τροφοδότες (δημοτικά ή γυμνάσια αντίστοιχα) και «δημιουργία» σχολικών μονάδων με μαθητές απ’ όλο τον νομό (ή τον Δήμο) που επιλέγονται με κλήρωση ( ; ) και θα αριθμούν σχεδόν στους μισούς μαθητές. Δηλαδή, μείωση των πραγματικών τμημάτων στα μισά με μια μικρή αύξηση σε όμορα σχολεία.

για τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών, περισσότερες μετακινήσεις και πολλά προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στους γονείς και κηδεμόνες (πρακτικά, παιδαγωγικά, συναισθηματικά, οικονομικά και ό,τι άλλο συνεπάγεται).

ότι τα όμορα σχολεία δεν μπορούν να «αντέξουν» το πλήθος των μαθητών με τις κτηριακές αδυναμίες που ήδη υπάρχουν, αλλά και με δυναμικότητα που οριακά αντέχει τους μαθητές που έχουν ήδη. Όμορα σχολεία ποια είναι όμως στο βόρειο τμήμα της πόλης;

κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων, με την αριστεία να χρηματοδοτείται αδρά και τα υπόλοιπα σχολεία να ψάχνουν χορηγούς και στα αζήτητα, για να λειτουργήσουν υποτυπωδώς.

βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για τους εκπαιδευτικούς με την κατάργηση 50 τουλάχιστον οργανικών θέσεων. Συναδέλφοι θα οδηγηθούν στη διαρκή ομηρία της υπεραριθμίας, ενώ για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς θα αποτρέπονται ουσιαστικά οι οργανικές υπηρεσιακές μεταβολές (πάντα προηγείται ο υπεράριθμος στις τοποθετήσεις).

μείωση διορισμών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση δικαιωμάτων κτλ».

Για τα παραπάνω η διοίκηση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας κατηγορεί την «κυβέρνηση που χωρίς διάλογο, με εντέλλεσθαι και αυταρχισμό, κυβερνά, οι ΠΔΕ που λειτουργώντας ως μακρύ της χέρι, προωθούν – προτού ακόμη στεγνώσει το μελάνι – ό,τι αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό τούς στείλει το υπουργείο, οι ΔΔΕ που υπογράφουν εισηγήσεις και βρίσκονται αντιμέτωπες με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, περνώντας στην απέναντι όχθη. Κι όλα αυτά, πίσω από τις κουρτίνες και όταν τους πιάσουν με «τη γίδα στην πλάτη», καλούν σε τηλε-διάσκεψη, να εξηγήσουν στον «πόπολο» τι καλά που το σκέφτηκαν αυτοί για όλους, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν».

Η ανακοίνωση καταλήγει, καλώντας τη ΔΔΕ να σεβαστεί τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, να αρνηθεί τις πιέσεις και να αποσύρει την πρότασή της. Μάλιστα υπάρχει και η πρόταση ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η ίδρυση τέτοιων σχολείων, παρά τη διαφωνία τους, να ζητήσουν να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Απριλίου και ώρα 13:00’  παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΔΕ Φθιώτιδας.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας κηρύσσει 2ωρη Διευκολυντική Στάση Εργασίας, ώστε να μπορέσουν να παραστούν όλοι οι συνάδελφοι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση