Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πλημμυρών και σεισμών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 18:32 Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πλημμυρών και σεισμών

Τι λέει η Απόφαση…

Από 10.000 ευρώ θα καταβληθούν στις οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες της 9ης Αυγούστου στην Εύβοια και της 18ης Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα, καθώς και στο σεισμό του Οκτωβρίου στη Σάμο, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη.

Στο σύνολο η οικονομικής ενίσχυση στις οικογένειες, φτάνει τα 130.000 ευρώ για τους οκτώ θανάτους στην Εύβοια, τους τρεις θανάτους από τα πλημμυρικά φαινόμενα από τον "Ιανό" στο νομό Καρδίτσας και τους δύο θανάτους των δύο νέων μαθητών στο σεισμό της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο.

Ειδικότερα το άρθρο 1 αναφέρει πως:

«Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ποσού δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €) στους δικαιούχους, όπως ορίζονται ακολούθως:

Δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης είναι:

(Α) Ο/η σύζυγος θανόντων, κατά τη διάρκεια και εξαιτίας:

α) των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τον Ν. Εύβοιας την 9η Αυγούστου 2020 και τον Ν. Καρδίτσας την 18η Σεπτεμβρίου 2020 και β) του σεισμού στον Ν. Σάμου την 30η Οκτωβρίου 2020 ή το πρόσωπο με το οποίο αυτός/αυτή είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

(Β) Ο πλησιέστερος συγγενής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κληρονομικού Δικαίου, σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσωπο με το οποίο είχε συναφθεί γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από την πλημμύρα/ σεισμό.

Η έκτακτη οικονομική βοήθεια δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη εις χείρας του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com