Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκλήρωση εργασιών σύνδεσης υπερχείλισης δεξαμενής Τιθορέας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 15:57 Ολοκλήρωση εργασιών σύνδεσης υπερχείλισης δεξαμενής Τιθορέας (ΦΩΤΟ)

«Ένα όραμα που επιτέλους έγινε πράξη!», λέει η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή…

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σύνδεσης της υπερχείλισης νερού από την δεξαμενή της Τιθορέας με την δεξαμενή της Κάτω Τιθορέας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα χρόνων των κατοίκων που ικανοποιήθηκε.

«Ένα όραμα που επιτέλους έγινε πράξη!», περιγράφει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, καθώς περίπου 700 κυβικά νερού τη μέρα πήγαιναν χαμένα καταλήγοντας σε ρέμα. Πλέον, όλες αυτές οι ποσότητες νερού θα τροφοδοτούν την υπάρχουσα δεξαμενή στην Κάτω Τιθορέα και θα καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων, οι οποίοι για 8 - 9 μήνες τον χρόνο θα πίνουν νερό από τον Παρνασσό.

«Η προϋπάρχουσα κατάσταση εκτός από οικονομικά επιζήμια για τον Δήμο, προκαλούσε έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών λόγω της μεγάλης απώλειας καθαρού νερού. Ούτε σταγόνα δεν θα πηγαίνει πια χαμένη από το πολύτιμο αυτό αγαθό, το οποίο θα αξιοποιείται πλήρως με ορθολογική διαχείριση», προσθέτει η κα Στιβακτή, που υπογραμμίζει ότι «ως Δήμος με περιβαλλοντικές ανησυχίες και οικολογική συνείδηση, θα προωθούμε πάντοτε έργα και ενέργειες που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση νερού και την προστασία των υδάτινων πόρων!».