Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλιευτικοί έλεγχοι και πρόστιμα σε ερασιτέχνες αλιείς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 16:42 Αλιευτικοί έλεγχοι και πρόστιμα σε ερασιτέχνες αλιείς

Σε Γλύφα και Αλιβέρι Ευβοίας…

Αλιευτικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν πρωινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης (13/4), από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χαλκίδας και Αλιβερίου αντίστοιχα, στις θαλάσσιες περιοχές της Γλύφας και Πόρτο Μπούφαλο Αλιβερίου του Ν. Ευβοϊκού κόλπου.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκαν σε ερασιτεχνικό σκάφος δύο (02) άτομα, ηλικίας 56 και 51 ετών, να διενεργούν ερασιτεχνική αλιεία με τη χρήση διχτυού (απλάδι), εργαλείου παντελώς απαγορευμένου για την ερασιτεχνική αλιεία. Παράλληλα επί του σκάφους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ενενήντα (90) ζωντανά άτομα του είδους ''ολοθούριο'', είδος το οποίο είναι παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία καθώς και αμελητέα ποσότητα ιχθύων διαφόρων ειδών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, το ανωτέρω δίχτυ (μήκους 150μ) καταστράφηκε, η αμελητέα ποσότητα ιχθύων καταστράφηκε, ενώ τα ζώντα κατασχεμένα ολοθούρια ρίφθηκαν στη θάλασσα.

Στη δεύτερη περίπτωση στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλιβερίου, εντόπισαν σε ερασιτεχνικό σκάφος άτομο να διενεργεί ερασιτεχνική αλιεία επίσης με τη χρήση διχτυού (απλάδι).

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το δίχτυ (μήκους 300μ) κατασχέθηκε.