Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων και η ΠΕΛ στην εισήγηση του Γιάννη Σαρακιώτη στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 19:04 Το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων και η ΠΕΛ στην εισήγηση του Γιάννη Σαρακιώτη στη Βουλή

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου…

Εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ήταν ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην εισήγησή του ο κ. Σαρακιώτης επισήμανε ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελεί τη συνέχιση μεταρρυθμίσεων που προώθησε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αναδεικνύοντας παράλλαηλα προβληματικά σημεία των τροποποιήσεων, που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα της κατάργησης της συναίνεσης του 55% των ιδιοκτητών γης για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στη Βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, για το οποίο και δήλωσε:

«Καταργείται η συναίνεση του 55% των ιδιοκτητών γης για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης. Στην περιοχή των Οινοφύτων λειτουργούν περισσότερες από 1.000 μονάδες βιομηχανικής και βιοτεχνικής δραστηριότητας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας και το 12-15% των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων. Το εν λόγω δεδομένο, όμως, συνιστά εφαλτήριο και πολλών προβλημάτων ιδιαίτερα όσον αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα του Ασωπού, αλλά και τη συνολική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής».

Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής Φθιώτιδας αντέτεινε την πρακτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., περιγράφοντας τη συνεργασία που αυτή είχε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Τανάγρας.

Επικαλούμενος μάλιστα τις ολιγωρίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στην εφαρμογή ή εξέλιξη των όσων προβλέπονται στο ν. 4605/2019, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις στο θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας δηλώνοντας ότι:

«δύο χρόνια τώρα δεν έχετε πράξει τίποτα ουσιώδες για το θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας…»

Δείτε το κομμάτι για το Επιχειρηματικό Πάρκο και την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας:

Δείτε την υπόλοιπη εισήγηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη: