ΚΕΠ Υγείας: 2ος Κύκλος Διαδικτυακής Δράσης για την Κατάθλιψη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 09:54 ΚΕΠ Υγείας: 2ος Κύκλος Διαδικτυακής Δράσης για την Κατάθλιψη

Με τη συμμετοχή των Δήμων Λαμιέων και Λοκρών…

Συνεχίζεται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με τους Δήμους Αγρινίου,  Βέροιας, Διρφύων Μεσσαπίων, Λαμιέων, Λευκάδας, Λοκρών, Μεσσήνης, Μήλου, Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου, Τεμπών και Φαρσάλων η, Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης. Η Δράση αυτή έχει σκοπό την διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Κατάθλιψη και συμπεριλαμβάνει τρεις ενότητες ομιλιών.

Στις 13/04/2021 πραγματοποιήθηκε η 2η ενότητα με θέμα:

-Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19 : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19

Στις 20/04/2021 θα διεξαχθεί η 3η ενότητα με θέμα: Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών.

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος Σμαράγδα Χρηστάκη.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι Δήμαρχοι Λαμιέων και Λοκρών:

Καραϊσκος Ευθύμιος: «Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο λόγω του κορωνοϊού, άλλαξαν στο μέγιστο βαθμό τους τρόπους επικοινωνίας που όλοι γνωρίζαμε με αποτέλεσμα την αλλοίωση της ποιότητα της ζωής μας αλλά και της ψυχικής μας υγείας. Εν μέσω πανδημίας κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η ενημέρωση,η πρόληψη και η αντιμετώπιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

Ζεκεντές  Αθανάσιος: «Η κατάθλιψη είναι μια μορφή ψυχιατρικής διαταραχής, προσωρινής ή χρόνιας, η οποία προκαλεί θλίψη, ακεφιά, απόγνωση, απογοήτευση ή εγκατάλειψη. Η σημερινή υγειονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας του Covid – 19 που ακολούθησε την πολύχρονη οικονομική κρίση προκαλεί αύξηση των περιστατικών και της έντασης των καταθλιπτικών διαταραχών. Συγχαίρω το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας για την πρωτοβουλία να αναδείξει, ειδικά την περίοδο αυτή, το συγκεκριμένο θέμα. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λοκρών σταθερά επιδιώκει να προβάλει ανάλογα ζητήματα και στηρίζει τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν αντίστοιχης μέριμνας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση