Λαμία: «11αδα» κρουσμάτων στα rapid tests της οδού Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 08:32 Λαμία: «11αδα» κρουσμάτων στα rapid tests της οδού Φιλίας

Προσήλθαν για έλεγχο άτομα που ήταν σε καραντίνα!

Αυξήθηκαν σημαντικά τα θετικά κρούσματα στην δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Σε σύνολο 380 τεστ, βρέθηκαν 11 θετικά, που μεταφράζεται σε ποσοστό θετικότητας 2,89%. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποτελούν συνέχεια των τεστ που έγιναν την προηγούμενη στην πλατεία Ελευθερίας και έδωσαν 8 ακόμη θετικά σε σύνολο 209. Έτσι μέσα σε 24 ώρες έχουν ανιχνευθεί 19 θετικά σε 589 τεστ (ποσοστό θετικότητας 3,23%).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaqReport τα τελευταία θετικά αντιστοιχούν, σε ένα ζευγάρι με ήπια συμπτωματολογία, σε μία γυναίκα 67 ετών με συμπτώματα, μία κοπέλα 17 ετών χωρίς συμπτώματα, στο μαθητή του 4ου ΓΕΛ που είχε ανιχνευθεί σε self test και υπεβλήθη στον υποχρεωτικό επανέλεγχο, μαζί με τη μητέρα του, αλλά και σε πέντε αλλοδαπούς που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Με αφορμή το παραπάνω ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, δήλωσε σχετικά: «Επειδή και αυτή την εβδομάδα παρατηρήθηκε το ανησυχητικό  φαινόμενο στενές επαφές θετικών κρουσμάτων να αναζητούν έλεγχο στα συνεργεία προερχόμενοι πεζή υπενθυμίζεται πως αυτό είναι παράνομο και επικίνδυνο για διασπορά του ιού σε όλη τη Λαμία.

Μπορούν να προσέρχονται για έλεγχο με ασφάλεια ΜΟΝΟ στα συνεργεία της οδού Φιλίας με το αυτοκίνητο και μόνο μετά από άδεια της Πολιτικής Προστασίας».

Σημειώνεται τέλος ότι τα θετικά rapid test ΔΕΝ επιβεβαιώνονται πλέον με μοριακό PCR και ακολουθούν άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για καραντίνα.

Οι καθημερινές δειγματοληψίες στο δήμο Λαμιέων θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της εβδομάδας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 16 Απριλίου

-Πλ. Ελευθερίας

10.00-14.00

-Πλ. Αγίου Αθανασίου Γαλανέικα

10.30-14.00

-Αμαξοστάσιο (μόνο για υπαλλήλους του Δήμου)

12.30-14.30

Σάββατο 17 Απριλίου

-Οδός Φιλία

10.00-14.00

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας να γνωρίζετε το ΑΜΚΑ σας και ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου όπου θα σας αποσταλεί η απάντηση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση