Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρύ πένθος στη Χαλκίδα για το θάνατο του «Δημάρχου» Γιάννη Σπανού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 08:20 Βαρύ πένθος στη Χαλκίδα για το θάνατο του «Δημάρχου» Γιάννη Σπανού

Θρήνος για την απώλεια του 83χρονου πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και θείου του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού…

Μια ηγετική φυσιογνωμία της Χαλκίδας και της Εύβοιας, ο Γιάννης Σπανός έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι στα 83 του χρόνια.

Επρόκειτο για τον πρώτο εκλεγμένο δήμαρχο της Χαλκίδας μετά την πτώση της δικτατορίας, το 1975, ενώ οι πολίτες τον εμπιστεύτηκαν και το 1978 και το 1982. Ακολούθως εξελέγη βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ και μάλιστα σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις πριν επιστρέψει και πάλι στη δημαρχία της αγαπημένης του Χαλκίδας το 1995.

Για αυτό παρά τη βουλευτική του ιδιότητα όλοι τον φώναζαν «δήμαρχο». Θείος του νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλκιδέων ενημέρωσε ότι «όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ημέρα τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας του εκλιπόντος πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Ιωάννη Σπανού, που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή του τόπου μας, σε ένδειξη πένθους και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του».

Το συλλυπυτήριο μήνυμα του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς και Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη:

«Φτωχότερη από σήμερα η αυτοδιοίκηση.

Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Σπανός ο οποίος διατέλεσε Δήμαρχος Χαλκιδέων για 4 αυτοδιοικητικές περιόδους (1975, 1978, 1982 και 1990).

Συνέδεσε το όνομά του με σημαντικές παρεμβάσεις στη Χαλκίδα και το έργο του αποτελεί σημείο αναφοράς.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Η κηδεία του Γιάννη Σπανού θα γίνει αύριο Παρασκευή 16 Απριλίου.