Όλα αρνητικά τα τελευταία τεστ στο Δήμο Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 08:28 Όλα αρνητικά τα τελευταία τεστ στο Δήμο Λοκρών

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 δύο νέες δειγματοληψίες με rapid tests Covid-19 για τους κατοίκους της Αρκίτσας και της Τραγάνας.

Ειδικότερα, στην Αρκίτσα πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και στην Τραγάνα πραγματοποιήθηκαν 121. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ήταν στο σύνολό τους αρνητικά στην Covid-19.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψίας, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και βεβαιώνει ότι θα συνεχιστούν αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον.. «Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το δραστικό περιορισμό των νέων μολύνσεων στο Δήμο Λοκρών και επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως σήμερα 15 Απριλίου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας 32 δράσεις, με λήψη 6.012 δειγμάτων (που αντιστοιχεί στο 30,6% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 201 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 3,3%).

Θα προσθέσουμε εμείς ότι από τις 26 Μαρτίου σε 8 δειγματοληψίες, μόνο σε μία στη Λάρυμνα είχαμε περιστατικά που αντιστοιχούσαν σε μέλη των οικογενειών των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες. Συνολικά βρέθηκαν 5 κρούσματα σε 1058 τεστ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση