Οικονόμου: Πράσινο φως για το Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 22:33 Οικονόμου: Πράσινο φως για το Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας

Από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης 11,6 εκατ. Ευρώ…

Με την υπ’ αριθμό  520/2021 Απόφαση  του  Εβδόμου  Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δίδεται η δυνατότητα στο ΥπΑΑΤ να προχωρήσει στην  υπογραφή του σχεδίου της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης. Η στενή παρακολούθηση της πορείας του έργου και των δυσχερειών που αντιμετώπιζε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Οικονόμου, οδήγησε στην επιτυχή άσκηση εκ μέρους του  Υπουργείου, προσφυγής επί της προηγούμενης αποφάσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντικείμενο  του έργου είναι η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου της Ανατολικής Βίστριζας του νομού Φθιώτιδας, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αποχετευτικών- στραγγιστικών έργων, των έργων οδοποιίας, των αντιπλημμυρικών έργων και των βασικών αρδευτικών έργων και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που επωφελούνται ανέρχονται στα 23.090 στρέμματα. Η συνολική έκταση της περιμέτρου του έργου είναι 28.500 στρέμματα.

Η συμπληρωματική σύμβαση αξίας 11,6 εκ.ευρώ ,  είναι μείζονος σημασίας καθώς επιλύει μια σειρά από προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την υλοποίηση του έργου και θα οδηγήσει στην επιτυχή ολοκλήρωσή του, παραδίδοντας στη Φθιώτιδα ένα έργο πνοής για την αγροτική παραγωγή,  που εξασφαλίζει την βιώσιμη ανάπτυξη σε συνδυασμό με την ορθολογική χρήση των υδάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση