Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το "Ευχαριστώ" του Μητροπολίτη Φώτιου μετά το σοβαρό τροχαίο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 10:36 Το "Ευχαριστώ" του Μητροπολίτη Φώτιου μετά το σοβαρό τροχαίο

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Φώτιος των Παλαιοημερολογιτών, είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο τον περασμένο Οκτώβριο, στην είσοδο της Λαμίας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε κολόνα.

Ο Μητροπολίτης τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, ενώ έκανε και αρκετά χειρουργεία. Μετά από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του και αφου έχει αναρρώσει, εξέδωσε το παρακάτω ευχαριστήριο για όλους εκείνους που τον βοήθησαν και του συμπαραστάθηκαν.

Διαβάστε την ευχαριστήρια ανακοίνωση:

Αυτή την Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, Ε΄ Νηστειών, συμπληρώνονται έξι μήνες από το αυτοκινητικό ατύχημά μου στην είσοδο της Λαμίας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Παρέμεινα ένα μήνα στο νοσοκομείο και άλλους 5 μήνες στην φιλόξενη πόλη της Λαμίας κάνοντας φυσικοθεραπείες, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω σε ικανοποιητικό βαθμό.

Έχω ήδη τελέσει την πρώτη λειτουργία μου μετά το ατύχημα στον πανηγυρίζοντα Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Στυλίδος στις 25-3/ 7-4-2021 (ἀπό όπου η φωτογραφία) και την δεύτερη στον Ιερό Ναό Αγίου Ἰωάννου του Χρυσοστόμου Άμπλιανης Λαμίας την περασμένη Κυριακή. Η δεύτερη λειτουργία ήταν –κατά κάποιον τρόπο- η οφειλόμενη λειτουργία που δεν μπόρεσα να κάνω την ημέρα του ατυχήματος.

Ήδη, λοιπόν, έτοιμος να αναχωρήσω από την Λαμία για να συνεχίσω τα ευρύτερα καθήκοντά μου, αισθάνομαι την ανάγκη να μέσω του LamiaReport να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους κατοίκους της Λαμίας και ειδικότερα:

1. Στους άγνωστους σε μένα πολίτες, εκείνους που Κυριακή πρωί στις 18 Οκτωβρίου, γύρω στις 8.00΄, είδαν το ατύχημα και ήλθαν κοντά, ειδοποίησαν τις αρχές και στάθηκαν κοντά μου μιλώντας και ενθαρρύνοντάς με.

2. Στους διασώστες, αστυνομικούς, πυροσβέστες και τραυματιοφορείς που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό μου.

3. Στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τον επαγγελματισμό τους, αλλά και τον σεβασμό που έδειξαν στην ιδιότητά μου.

4. Σε όλους όσους (όχι μόνο από τη Λαμία, αλλά από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από χώρες του εξωτερικού) με την θερμή τους προσευχή συνείργησαν στην αίσια έκβαση της νοσηλείας μου.

 5. Στους Πατέρες, τις Μοναχές τῆς Φθιώτιδος και όλους τους αδελφούς και τις αδελφές  της Ενορίας των ΓΟΧ Λαμίας για την συνεχή τους έμπρακτη συμπαράσταση και την άμεση κινητοποίηση, ώστε να τακτοποιηθούν όλα τα πρακτικής φύσεως ζητήματα της νοσηλείας μου και της μετέπειτα εδώ διαμονής και αποθεραπείας μου.

6. Σε όλους όσους εντός και εκτός Λαμίας ενδιαφέρθηκαν και συνείργησαν με οποιονδήποτε τρόπο στα προηγούμενα.

7. Ιδιαιτέρως οφείλω να ευχαριστήσω τους κληρικούς εκείνους που με επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, παρά το ότι κάποιοι εξ αυτών δεν είναι σε εκκλησιαστική κοινωνία με την Εκκλησία των ΓΟΧ της Ελλάδος, αποδεικνύοντας οι όποιες εκκλησιαστικές διαφορές δεν αναιρούν την εντολή της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Όλους αυτούς που προανέφερα είναι αδύνατον να τους ευχαριστήσω έναν προς έναν. Κάποιος αδελφός μου είπε χαριτολογώντας: «Πόσες ζωές πρέπει να ζήσεις τώρα για να εξοφλήσεις όλους αυτούς σε προσευχή; Διότι ασφαλώς μία ζωή δεν φθάνει!». Πράγματι, το μήκος του βίου όσο και αν παραταθεί δεν επαρκεί, για την εξόφληση αυτού του χρέους, το οποίο μόνον ο Θεός  μπορεί να εξοφλήσει παρέχοντας σε όλους πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα.

Καλό Πάσχα σε όλους

+ Ο Δημητριάδος Φώτιος.