Λαμία: Τι έδειξαν τα τεστ στο κέντρο της πόλης και στα Γαλανέικα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 19:31 Λαμία: Τι έδειξαν τα τεστ στο κέντρο της πόλης και στα Γαλανέικα

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη δειγματοληψίες στις υπηρεσίες του Δήμου και σε εργοστάσιο της περιοχής…

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις δύο δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων, στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στη λαϊκή στα Γαλανέικα.

Στα γρήγορα τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί την covid-19 που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας ,συνολικά εντοπίσθηκαν εφτά νέα περιστατικά.

Ειδικότερα σε 264 τεστ που έγιναν στην πλατεία Ελευθερίας, βρέθηκαν και τα εφτά (7) θετικά. Ποσοστό θετικότητας 2,65%. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα τρία ήταν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Δύο ακόμη ήταν νεαρά άτομα, αδέρφια 14 και 18 ετών. Γενικά οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι έως 45 ετών με ελαφριά ή καθόλου συμπτώματα.

Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου σε 191 τεστ δε βρέθηκε κανένα θετικό.

Ομοίως στα τεστ που έκανε η Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου σε 106 τεστ ήταν όλα αρνητικά.

Τέλος σημειώνεται ότι έγινε επαναληπτική δειγματοληψία στο Εργοστάσιο «Τσιμής», με 154 τεστ όλα αρνητικά. Ανάμεσα σε αυτούς και οι έξι (6) εργαζόμενοι που είχαν βρεθεί θετικοί τις προηγούμενες ημέρες και έληξε η 14ημερη καραντίνα τους και είναι πλέον έτοιμοι να επιστρέψουν με ασφάλεια στη δουλειά τους.

Επόμενη δειγματοληψία για τους δημότες του Δήμου Λαμιέων, το Σάββατο 17 Απριλίου από τις 10:00’ έως τις 14:00’ με drive through testing στην οδό Φιλίας δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση