Καθαρίζεται - αποψιλώνεται το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα (φωτ.- βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 13:28 Καθαρίζεται - αποψιλώνεται το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα (φωτ.- βίντεο)

Στην παλιά γνώριμη μορφή του επιστρέφει αυτές τις ημέρες το Άλσος της Λάρισας και δίνει αξία στο πρώτο του όνομα που είναι το … Αισθητικό.

Συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων εκτελούν ασταμάτητα εργασίας καθαρισμού και αποψίλωσης στο χώρο.

Δείτε βίντεο:

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές και το απολαμβάνουν οι πολίτες που το επιλέγουν για την καθημερινή τους βόλτα.

Το Άλσος αποτελεί σημαντικό πνεύμονα της πόλης καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχει συνδυαστεί  με τις μικρές εξόδους των οικογενειών, ζευγαριών αλλά και των παρεών όλων των ηλικιών.

Τα τελευταία χρόνια όμως δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης από κάποιους πολίτες και σε συνδυασμό με την έλλειψη φροντίδας από τις αρμόδιες αρχές να το φέρουν σε άσχημη κατάσταση. Σχεδόν αποκρουστική.

Το 2015 υπήρξε κάποια κίνηση της δημοτικής αρχής για συνεργασία. Υιοθετήθηκε από τους Ενεργούς Πολίτες και κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας έγιναν ποικίλες δραστηριότητες και γιορτές.

Τον Γενάρη του 2021 έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή μέσω του αντιδημάρχου κ. Αδαμόπουλου πως προωθεί την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου και όλου του χώρου του Αισθητικού Άλσους.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως ο ανάδοχος θα έχει την υποχρέωση φύλαξης του Αισθητικού Άλσους, συντήρησης του πρασίνου, αποκατάστασης και επισκευής των φθορών του, και δημιουργία χώρων διαφόρων δραστηριοτήτων, ενώ θα εξακολουθεί να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου ελεύθερης πρόσβασης για τους πολίτες.

Ως τη στιγμή όμως που θα γίνουν όλα αυτά με μερικές μικρές παρεμβάσεις του Δήμου Λαρισαίων, δηλαδή την καθαριότητα και τη φροντίδα, αποδεικνύεται πως παραμένει ένας ωραίος χώρος για δραστηριότητες και εκδρομές…

Πηγή: larissanet.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση