Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Σε πέντε δήμους η διασπορά των νέων κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 14:10 Φθιώτιδα: Σε πέντε δήμους η διασπορά των νέων κρουσμάτων

Που εντοπίζονται τα 88 νέα περιστατικά covid στη Στερεά…

Μία ντουζίνα κρούσματα «χρέωσε» στη Φθιώτιδα ο ΕΟΔΥ στη λίστα της 17ης Απριλίου. Εντούτοις η διασπορά τους ήταν στους πέντε από τους εφτά δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Τα περισσότερα ήταν στη Λαμία, συνολικά 7. Ανάμεσα σε αυτά και ένα μωρό 2 ετών, αλλά και ένας 41χρονος και πέντε ακόμη γυναίκες ηλικίας από 35 έως 51 ετών.

Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας έχει άλλα δύο (2) κρούσματα τα οποία εντοπίζονται σε Αμφίκλεια (18χρονος) και Κάτω Τιθορέα (83χρονος).

Από ένα περιστατικό covid έχουμε τέλος στους Δήμους, Δομοκού (21χρονος), Μακρακώμης (59χρονη) και Στυλίδας (49χρονος).

Στην υπόλοιπη Στερεά

Σαφώς περισσότερα και με μεγαλύτερη διασπορά είναι τα περιστατικά στην υπόλοιπη Στερεά και ιδιαίτερα σε Εύβοια και Βοιωτία.

Στο νησί της Στερεάς Ελλάδας έχουμε 40 νέα κρούσματα. Συντριπτικά τα περισσότερα είναι στη Χαλκίδα καθώς εκεί εντοπίζονται τα 29. Τα έξι από αυτά είναι παιδιά από λίγων μηνών έως 13 ετών. Οι υπόλοιπες ηλικίες είναι από 21 έως 74, έντεκα άνδρες και δώδεκα γυναίκες. Διάμεση ηλικία τα 43 έτη. Επίσης έχουμε 4 κρούσματα στο Βασιλικό, και από ένα σε Αλιβέρι, Αμάρυνθο, Αυλίδα (16χρονη), Αυλονάρι, Μαντούδι, Νέα Αρτάκη και Ψαχνά (διάμεση ηλικία τα 37 έτη).

Στα 33 νέα κρούσματα βρίσκεται η Βοιωτία, με τη διασπορά πάντως να είναι πιο συγκεκριμένη. 17 στη Θήβα, 9 στο Σχηματάρι (τα τρία παιδιά), 4 στα Βάγια, 2 στη Λιβαδειά και 1 στα Οινόφυτα (11χρονος). Ηλικίες από 3 έως 74 με διάμεση τιμή τα 42 έτη.

Σαφώς περιορισμένα τα κρούσματα σε Φωκίδα και Ευρυτανία με 2 και 1 αντίστοιχα. 23χρονος από Χρυσό και 51χρονη από Δελφούς για τη Φωκίδα και μία 79χρονη στη Γρανίτσα, τα νέα περιστατικά covid.