Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έφυγε» ακόμη ένας Λαμιώτης επαγγελματίας από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 08:56 «Έφυγε» ακόμη ένας Λαμιώτης επαγγελματίας από κορωνοϊό

Έδωσε μάχη στη ΜΕΘ για πολλές ημέρες αλλά δεν τα κατάφερε…

Δεν έχει τέλος η μακάβρια λίστα θανάτων από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής (18/4) έγινε γνωστός ένας ακόμη.

Πρόκειται για γνωστό επαγγελματία 71 ετών από Κοινότητα της Λαμίας, που έδινε για μέρες τη μάχη με την ύπουλη νόσο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Από τις αρχές του περασμένου μήνα η ΜΕΘ Κορωνοϊού Λαμίας είναι γεμάτη, με εξαίρεση κάποιες λίγες ημέρες και για αυτό χρειάστηκε κάποια άτομα να νοσηλευτούν και μακριά από τη Φθιώτιδα (Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα και τελευταία Χαλκίδα).

Μέσα σε αυτούς τους ασθενείς, ήταν και ο 71χρονος που δεν κατάφερε δυστυχώς να ξεπεράσει τις επιπλοκές που του δημιούργησε η νόσος. Ήταν ο 94ος θάνατος που έχουμε καταγράψει στη Φθιώτιδα. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στη Χαλκίδα μόνο το διήμερο 15-16 Απριλίου είχαμε πέντε θανάτους, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα από 60 έως 82 ετών, ενώ γενικότερα όλη η Εύβοια έχει δοκιμαστεί σκληρά σε αυτό το 3ο κύμα

Αναφορικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid, είναι γνωστή η πίεση που δέχονται σε όλη τη χώρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΜΕΘ Λαμίας που μέχρι το Σάββατο είχε πάλι 12 στους 12 ασθενείς. Μία 60χρονη από Κοινότητα της Λαμίας ωστόσο πήρε «εξιτήριο» για να συνεχίσει τη νοσηλεία της στην Κλινική Κορωνοϊού στο Πέτρινο κτίριο και πλέον οι ασθενείς είναι 11.

Δυστυχώς οι ηλικίες που νοσηλεύονται πλέον στην Εντατική έχουν πέσει σημαντικά, καθώς είναι από 43 μέχρι 81 ετών με διάμεση ηλικία τα 64 έτη (68 πανελλαδικά). Επίσης τρία άτομα που νοσηλευόντουσαν στη ΜΕΘ Covid πλέον βρίσκονται στη Γενική ΜΕΘ, καθώς αρνητικοποιήθηκαν, όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τέλος στο Πέτρινο κτίριο οι ασθενείς έπεσαν στους 27, πρόκειται όμως για αριθμό που αλλάζει συχνά με το ισοζύγιο πάντως εισαγωγών - εξιτηρίων να γέρνει ελαφρά προς το δεύτερο.