Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο μάρτυρας που μίλησε για δολοφονία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 10:31 Θάνατος Σήφη Βαλυράκη:  Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο μάρτυρας που μίλησε για δολοφονία

Εμφανίστηκε στην τηλεόραση και δήλωσε ότι ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στις αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της Ερέτριας.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να παρουσιαστεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο μάρτυρας που μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και περιέγραψε τι προηγήθηκε του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για στυγνή δολοφονία.

Ο μάρτυρας δήλωσε ότι ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής της Ερέτριας, αξιωματικοί του οποίου δεν θεωρούν αξιόπιστη την μαρτυρία του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προβολή της εκπομπής, άνθρωποι του Λιμενικού της Ερέτριας, σε συνεννόηση με το Λιμενικό της Χαλκίδας που προΐσταται των ερευνών για τα αίτια του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, βρέθηκαν έξω από το σπίτι του, ζητώντας του να τους ακολουθήσει για να δώσει κατάθεση. Εκείνος επέμενε στην αρχική του απόφαση, να παρουσιαστεί ενώπιον αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα καθώς έχει ήδη ειδοποιηθεί να προσέλθει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Ο φερόμενος αυτόπτης μάρτυρας της «δολοφονικής επίθεσης», όπως ισχυρίζεται,  εις βάρος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ,  είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι την ημέρα του τραγικού συμβάντος βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων και είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από του ς δυο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε».

Σύμφωνα πάντα με όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής, βρισκόταν περίπου εκατόν πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και όπως πρόσθεσε, αναγνώρισε τους δράστες. «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε. «Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε ακόμα πως τον φούρναρη που είναι επίσης μάρτυρας της επίθεσης, απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά και πως ο εν λόγω μάρτυρας φοβήθηκε και δεν ανέφερε στο Λιμενικό όλα όσα είδε, παρά ένα μέρος μόνο.

Σύμφωνα με τον φερόμενο αυτόπτη μάρτυρα, το αλιευτικό δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε. Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του. Ανέφερε και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι που θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο κουπί, χτύπημα που ταιριάζει με αυτά που ανέφερε ο μάρτυρας.

O Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη, από το στούντιο της εκπομπής είπε: «Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση