Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Υποστήριξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Χρυσής Ηλικίας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 11:23 Διαδικτυακή εκδήλωση για την Υποστήριξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Χρυσής Ηλικίας»

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα διαχείρισης την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας και εταίρο το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών Επιόνη.

Διαδικτυακή εκδήλωση για την έναρξη του έργου Υποστήριξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Χρυσής Ηλικίας» που υλοποιείται στη Στερεά Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 19.00.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα, με φορέα διαχείρισης την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας και εταίρο το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών Επιόνη και η διαδικτυακή εκδήλωση θα ενημερώσει και θα παρουσιάσει τις μελλοντικές δράσεις του προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει 14 μήνες, από τον Απρίλιο 2021 έως το Μάιο 2022.

Η παρουσίαση του έργου στη διαδικτυακή εκδήλωση θα γίνει από εκπροσώπους των φορέων και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η τεχνική υποστήριξη της δράσης προσφέρεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε δημόσιους λειτουργούς και επαγγελματίες «πρώτης γραμμής», ενεργούς πολίτες των φορέων της κοινωνίας πολιτών, άτομα τρίτης ηλικίας και οικογενειακούς φροντιστές τρίτης ηλικίας και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της «χρυσής ηλικίας» (ατόμων 65+). Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με τη συμμετοχή υπευθύνων χάραξης πολιτικής, φορέων κοινωνίας πολιτών και ΜΜΕ, με πολλαπλάσια οφέλη σε τοπικό και ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας δημιουργήθηκε από συγγενείς ατόμων με άνοια με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας και των οικογενειακών φροντιστών. Από το 2009, συνεργάζεται με άλλες οργανώσεις προσφέροντας δράσεις διάχυσης υπεύθυνης πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας, επιμορφώσεις επαγγελματιών πρώτης γραμμής, υπηρεσίες πρώιμης ανίχνευσης και συμβουλευτικής για την άνοια και την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία, ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών και δικτύωση φροντιστών και διαγενεακές δράσεις.